Diumenge, 19 de Novembre de 2017
Ajuntament de Mollerussa
Destacats
infoparticipa
Mollerussa Televisió
Twitter Ajuntament de Mollerussa
Facebook Ajuntament de Mollerussa
Seu Electrònica
indicadors de transparència
Conferència Mollerussa, avui
Informe residus 2016
Consulta Popular
Viappublica
Actuacions via pública
Forfait Esportiu
Fira de Mollerussa
Taxes Municiapals 2017
Ordenança reguladora de la tinença d'animals
Estereotips
Cens d'activitats
Consell Social
UNICEF
QBIC.TV
Pla de Barris
Feina Activa
Oficina Jove
Mollerussa Comercial
Correu ciutadà
Directori de Documents
L'Amistat Teatre
Museu de Vestits de Paper - Mollerussa
Piscines Municipals de Mollerussa
Biblioteca Comarcal Jaume Vila - Mollerussa
Escola Municipal de Música de Mollerussa
Centre Obert - La Banqueta
Borsa d'Habitatge
Portal d'entitats - AMollerussa
Ofertes de treball
Perfil del contractant
Visor de Mapes (WMS)
Urbanisme
Butlletí Local de Subvencións - Ajuntament de Mollerussa
Ajuntament de Mollerussa
Benestar Social i Ciutadania » Col·labora » Banc d'Aliments

A les societats desenvolupades es produeixen, normalment, més aliments dels que són estrictament necessaris. Paral•lelament, dins d’aquestes mateixes societats, existeixen bosses de pobresa i col•lectius marginals que no disposen d’una correcta alimentació, tant en quantitat com en qualitat. Una societat no pot permetre’s la destrucció d’aliments aptes per al consum quan alguns dels seus membres pateixen mancances alimentàries.
En aquest sentit, el Banc d’Aliments apareix com una iniciativa que es basa en la recuperació d’aliments no comercialitzables però sí consumibles. Partint d’aquesta iniciativa les diferents administracions públiques poden col•laborar en aquest programa recollint i distribuint diferents productes alimentàries per la població que ho necessiti.
Aquest programa és gestionat pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell on col•labora l’Ajuntament de Mollerussa cedint les instal•lacions i diverses entitats de la ciutat com Càritas Mollerussa i Creu Roja entre altres.

 

Objectius

  • Cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació d’aquelles persones i famílies que es troben en una situació precària i de risc.
  • Coordinar la distribució d’aliments entre les diferents parts implicades de la ciutat per tal de millorar-ne l’eficàcia i optimitzar els recursos.

 

Què s'ofereix?
L’ajut que es concedeix es compon d’aliments procedent dels excedents de la Unió Europea.
La composició dels lots és proporcional al nombre de persones que componen la unitat familiar i la quantitat d’aliments que hi ha emmagatzemats. Durant el període de repartiment es van modificant segons les existències i el nombre d’usuaris atesos.

 

A qui va dirigit?
Podran percebre gratuïtament aquesta ajuda totes aquelles persones i famílies que, per manca de recursos, necessitin aliments.
S’estableix un barem consensuat entre els diferents òrgans gestors a partir del qual es determinarà quines persones compleixen els requisits establerts per poder beneficiar-se d’aquesta ajuda.