Diumenge, 19 de Novembre de 2017
Ajuntament de Mollerussa
Destacats
infoparticipa
Mollerussa Televisió
Twitter Ajuntament de Mollerussa
Facebook Ajuntament de Mollerussa
Seu Electrònica
indicadors de transparència
Conferència Mollerussa, avui
Informe residus 2016
Consulta Popular
Viappublica
Actuacions via pública
Forfait Esportiu
Fira de Mollerussa
Taxes Municiapals 2017
Ordenança reguladora de la tinença d'animals
Estereotips
Cens d'activitats
Consell Social
UNICEF
QBIC.TV
Pla de Barris
Feina Activa
Oficina Jove
Mollerussa Comercial
Correu ciutadà
Directori de Documents
L'Amistat Teatre
Museu de Vestits de Paper - Mollerussa
Piscines Municipals de Mollerussa
Biblioteca Comarcal Jaume Vila - Mollerussa
Escola Municipal de Música de Mollerussa
Centre Obert - La Banqueta
Borsa d'Habitatge
Portal d'entitats - AMollerussa
Ofertes de treball
Perfil del contractant
Visor de Mapes (WMS)
Urbanisme
Butlletí Local de Subvencións - Ajuntament de Mollerussa
Ajuntament de Mollerussa
Notícies
Contacte de premsa
Sílvia Torres Argelich
premsa@mollerussa.cat
973600713
14/11/2017 · Urbanisme

L’Ajuntament adjudica les obres per aplicar mesures preventives per seguretat al Grup Sant Isidori

L’Ajuntament adjudica les obres per aplicar mesures preventives per seguretat al Grup Sant Isidori

• Mentre se segueix treballant en l’informe per catalogar l’estat dels 160 pisos dels 4 immobles i establir si procedeix declarar-ne la ruïna

L’Ajuntament ha adjudicat, a través de la Junta de Govern, les obres consistents en l’aplicació de mesures preventives i de seguretat de manera urgent en els elements comuns dels 4 blocs d’habitatges del Grup Sant Isidori mentre s’ultima l’informe definitiu que estableixi l’inici d’un procediment de declaració de ruïna. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, qui ha indicat que s’està procedint amb els darrers tràmits per comprovar que més de la meitat dels 160 habitatges d’aquest grup (40 dels quals estan buits) es troben en condicions d’habitabilitat deficients que requereixen d’una rehabilitació el cost de la qual es superior al valor total de l’immoble.

Solsona també ha explicat que, a hores d’ara, la Generalitat ja disposa de set habitatges condicionats per cedir a l’Ajuntament en cas que convingui actuar d’urgència per acollir persones residents en algun dels pisos que presenti més deficiències. Mentre s’executaran aquestes obres pressupostades en 32.872 euros que durà a terme el Grup Dolomada i que consistiran en actuar en aquells elements de la façana i de l’entrada als immobles que puguin suposar un perill per a les persones.

L’alcalde s’ha referit al fet que es tracta d’actuacions prèvies a l’activació del conveni de col·laboració signat el passat mes d’agost a tres bandes entre l’Ajuntament i els departaments de Governació, Administracions Públiques i Habitatge i el de Territori i Sostenibilitat en el qual es preveu la creació d’una oficina de gestió que analitzi les possibles solucions cas per cas. Per la seva banda, el conveni especifica que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya serà l’encarregada d’obtenir i arranjar els habitatge necessaris per a reallotjar als afectats en règim de lloguer així com dels ajuts implícits per al pagament de les rendes en cas de necessitat.