Dilluns, 18 de Desembre de 2017
Ajuntament de Mollerussa
Destacats
infoparticipa
Mollerussa Televisió
Twitter Ajuntament de Mollerussa
Facebook Ajuntament de Mollerussa
Seu Electrònica
indicadors de transparència
Àudio Actes
Conferència Mollerussa, avui
Viappublica
Actuacions via pública
Consulta prèvia reglament fons social
Forfait Esportiu
Fira de Mollerussa
Taxes Municiapals 2017
Ordenança reguladora de la tinença d'animals
Estereotips
Cens d'activitats
Consell Social
UNICEF
Pla de Barris
Feina Activa
Oficina Jove
Mollerussa Comercial
Correu ciutadà
Directori de Documents
L'Amistat Teatre
Museu de Vestits de Paper - Mollerussa
Piscines Municipals de Mollerussa
Biblioteca Comarcal Jaume Vila - Mollerussa
Escola Municipal de Música de Mollerussa
Centre Obert - La Banqueta
Borsa d'Habitatge
Portal d'entitats - AMollerussa
Ofertes de treball
Perfil del contractant
Visor de Mapes (WMS)
Urbanisme
Butlletí Local de Subvencións - Ajuntament de Mollerussa
Ajuntament de Mollerussa
Notícies
Contacte de premsa
Sílvia Torres Argelich
premsa@mollerussa.cat
973600713
07/10/2017 · General

L’activista israelià pels drets humans Meir Margalit, guardonat als Premis Ànima Ciutat de Mollerussa

L’activista israelià pels drets humans Meir Margalit, guardonat als Premis Ànima Ciutat de Mollerussa

• El coordinador del Centre d’Iniciatives per a la Pau dóna suport al dret a decidir del poble català i diu que urgeix una mediació i entrar en diàleg

L’activista israelià Meir Margalit va recollir ahir el Reconeixement Ànima Abba Melaku, premi a la trajectòria internacional dins dels Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, impulsats per l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran. Mier Margalit ha estat reconegut amb aquest guardó per la seva defensa dels Drets Humans i per la seva prolífica tasca humanitària a partir de la dedicació personal, el compromís polític i la recerca científica al voltant del conflicte palestino-israelí.

El coordinador del Centre d’Iniciatives per a la Pau de Jerusalem va assegurar, en roda de premsa després d’una recepció a l’Ajuntament, que és un gran honor rebre aquest guardó que entén com un reconeixement a tot el moviment pacifista i una mostra de solidaritat a la lluita que representa. Margalit, qui va assegurar que “a Catalunya sempre em sento com a casa”, va dir que “dóna suport al dret de lliure determinació del poble català” tot i que es va mosrar preocupat perquè en els darrers dies s’han vist “coses” que li recorden a episodis viscuts a l’Argentina i també a “la historia israeliana en la que a vegades els somnis es transformen en malsons”. Va afirmar que “urgeix una mediació i entrar en un diàleg” per arribar a una solució i també va assegurar que “no s’hauria d’haver arribat mai a la situació a la que s’ha arribat” en relació a les càrregues policials del passat 1 d’octubre perquè “el poble català no es mereix aquest tipus d’actituds”. Respecte al conflicte palestí va dir que veu “ la solució molt a prop tot i que cada dia es fa més difícil”. “No és una utopia i ho podrem veure amb els nostres ulls”, va indicar.

Per la seva banda, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va dir que Mollerussa ha trobat amb aquests reconeixements un projecte amb una molt bona acollida internacional i que el fet que el guardonat enguany sigui un activista per la pau fa que es mantingui l’essència amb què es va crear ara fa dos anys. Solsona va afegir que aquests reconeixents aporten un segell identitari a Mollerussa com a comunitat.

La labor de Margalit ha estat així valorada pel jurat dels premis format pel rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández; el fundador director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, Joan Josep Guinovart, i el director general de Cooperació al Desenvolupament del Govern de la Generalitat, Manel Vila, juntament amb Marc Solsona i Josep Maria Pujol, president del CIS Ángel Olaran.

Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol

La gala de lliurament del premi, que es va desenvolupar en el marc de la X Vetllada Solidaria organitzada en suport del CIS Ángel Olaran i que va reunir 450 persones al Restaurant Resquitx, també va voler premiar a través dels Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol, la tasca d’entitats i persones a títol individual per la seva labor altruista duta a terme en l’àmbit més local. En aquest cas, els distingits van ser:

GERMANS FRANCISCANS DE LA CREU BLANCA, per la gran labor humanitària en pro de de la construcció d’una societat més justa i fraterna acollint i cuidant persones vulnerables i desfavorides, en mig d’un clima familiar d’estima i acceptació. Valors que, juntament amb els del voluntariat i la solidaritat, han escampat arreu de les nostres contrades a través del seu testimoniatge des de les Llars Familiars de Santa Anna del Castell del Remei i de Josep Jaques a Mollerussa.

AGRUPAMENT ESCOLTA I GUIA CAL MET, per una trajectòria i encomiable labor des de 1970 a partir d’un voluntariat que ha sabut implantar i arrelar els valors de l’escoltisme a Mollerussa i les seves contrades, promovent activitats orientades a l'autodesenvolupament dels nois i noies, i havent deixat en tots ells especialment una profunda empremta de la responsabilitat i la solidaritat.

TERESA AYMERICH TORRADES, per tota una vida de generositat i col·laboració amb les entitats de Mollerussa compromeses amb l’atenció i millora de la qualitat de vida de les persones més necessitades i la seva tasca parroquial, duent a terme tota mena de labors de forma totalment altruista i sempre amb humilitat, senzillesa i predisposició; així com, per la seva passió pel cant que la va portar a ser cofundadora de la Coral Sant Jordi de Mollerussa.

JAUME CAPELL ESCODA, per haver tingut la visió que a través del teatre, la seva passió, podia arribar a crear i consolidar l’estima per la cultura popular i l’esport, duent a terme moltíssimes iniciatives a les que va dedicar temps i esforç incondicionals, esdevenint actor, director i mestre de tota una generació de grups de teatre de Mollerussa als va impregnar la seva il·lusió motivadora i la seva vocació de la importància de saber com fer feliços i com fer gaudir als altres.

JOSEP RIPOLL BALLESTÉ per la seva àrdua i continuada tasca de recopilació gràfica i documental del Pla d’Urgell, -especialment del seus canals- que, juntament amb les seves habilitats tècniques i artístiques ha donat lloc a una molt significativa edició de publicacions i accions de divulgació que desvetllen obres i maneres de fer que permeten entendre el desenvolupament de la història menys coneguda de les nostres contrades, i sempre actuant sense ànim de lucre.