Diumenge, 19 de Novembre de 2017
Ajuntament de Mollerussa
Destacats
infoparticipa
Mollerussa TelevisiĂł
Twitter Ajuntament de Mollerussa
Facebook Ajuntament de Mollerussa
Seu Electrònica
indicadors de transparència
Conferència Mollerussa, avui
Informe residus 2016
Consulta Popular
Viappublica
Actuacions via pĂşblica
Forfait Esportiu
Fira de Mollerussa
Taxes Municiapals 2017
Ordenança reguladora de la tinença d'animals
Estereotips
Cens d'activitats
Consell Social
UNICEF
QBIC.TV
Pla de Barris
Feina Activa
Oficina Jove
Mollerussa Comercial
Correu ciutadĂ 
Directori de Documents
L'Amistat Teatre
Museu de Vestits de Paper - Mollerussa
Piscines Municipals de Mollerussa
Biblioteca Comarcal Jaume Vila - Mollerussa
Escola Municipal de MĂşsica de Mollerussa
Centre Obert - La Banqueta
Borsa d'Habitatge
Portal d'entitats - AMollerussa
Ofertes de treball
Perfil del contractant
Visor de Mapes (WMS)
Urbanisme
ButlletĂ­ Local de SubvenciĂłns - Ajuntament de Mollerussa
Ajuntament de Mollerussa
NotĂ­cies
Contacte de premsa
Sílvia Torres Argelich
premsa@mollerussa.cat
973600713
11/09/2017 · Festes

El periodista Carles Porta afirma que ara “celebrar el naixement d’un Estat només depèn de nosaltres”

El periodista Carles Porta afirma que ara “celebrar el naixement d’un Estat només depèn de nosaltres”

El periodista, productor, director de cinema i escriptor Carles Porta ha assegurat que “celebrar el naixement d’un Estat per a la nostra nació només depèn de nosaltres”. Amb aquesta afirmació ha clos la glossa que ha pronunciat en l’acte de commemoració de la Diada Nacional, que ha tingut lloc al parc municipal de Mollerussa. Porta ha fet una introducció història amb la qual s’ha remuntat a l’època de Guifré el Pilós i els seus hereus, recordant que varen ser els primers que van plantar la llavor del que fou el primer acte d’independència al continuar la dinastia. De la comparació, n’ha fet els paral·lelismes amb el moment actual per tal d’arribar a la conclusió que “nosaltres, la gent normal i corrent, som els què tenim l’oportunitat de decidir si volem viure drets o de genolls” i “ho farem pacíficament, utilitzant les nostres armes, que són les urnes”, ha assegurat. També ha tingut paraules d’agraïment per als “nostres representants públics per la valentia que estant tenint”.

Per la seva banda, l’alcalde Marc Solsona ha destacat la importància de que” la gent pugui parlar i decidir el seu futur” i ha assegurat que “no volem ser extraordinaris, volem ser normals”. L’alcalde també ha dit al públic present que se sent “orgullós i interpel·lat per vosaltres per fer-ho possible” ja que “la democràcia és que puguem posar les urnes”.

L’acte també ha comptat amb la tradicional ofrena floral per part d’una cinquantena d’entitats de la ciutat i la intervenció de tres entitats de Mollerussa: la Colla dels 50, com ja és habitual, el Grup de Teatre Rossinyol, que enguany celebra mig segle dalt dels escenaris; i el Grup Excursionista Serralada, que en fa 40 de la seva constitució. Pel que fa a la nota musical ha anat a càrrec, com cada any, de l’Orfeó Renaixença que ha interpretat diferents peces com la Santa Espina i Els Segadors, que ha clos l’acte.

La jornada es completarà amb al dinar de germanor, obert a tots els particulars i entitats i a la tarda es farà la tradicional ballada de sardanes a càrrec de la cobla Onze de Setembre.