La preinscripció pas a pas

 1. Escollir el centre educatiu
  En primer lloc s’ha d’escollir el centre educatiu on es vol estudiar. Abans del període de preinscripcions, els centres organitzen trobades, visites i jornades de portes obertes per donar a conèixer com funcionen, els seus serveis i el seu projecte educatiu o caràcter propi.
   
 2. Emplenar la sol•licitud de preinscripció
  Un cop s’han triat els centres docents o els estudis, s’ha de fer la preinscripció. Cal emplenar l’imprès corresponent a l’etapa o als estudis a què es vol accedir. Els impresos es poden aconseguir als centres educatius o a l’OME (oficina municipal d’escolarització), situada al servei d’educació de l’ajuntament de Mollerussa, segona planta.
  Només es pot presentar una sol•licitud de preinscripció per alumne/a. Si se’n presenta més d’una, els drets de prioritat queden invalidats (es perden tots els punts). El que sí que es pot demanar és més d’un centre:
  Indiqueu a l’imprès, per ordre de preferència, els centres o els ensenyaments a què voleu accedir (és recomanable omplir totes les opcions que ofereix la sol•licitud).
   
 3. Recopilar la documentació
  La documentació bàsica que cal per fer la preinscripció és el DNI i el llibre de família.
  A més a més, cal afegir la documentació que acrediti el compliment dels criteris de prioritat que s’hagin al•legat a la sol•licitud.
   
 4. Presentar la sol•licitud i la documentació
  Un cop emplenat l’imprès de sol•licitud, cal presentar-lo, acompanyat de la documentació corresponent, al centre educatiu demanat en primer lloc o a l’OME (Oficina Municipal d’Escolarització), situada al servei d’educació de l’Ajuntament de Mollerussa.
  La sol•licitud de preinscripció i la documentació s’han de presentar en les dates previstes en el calendari oficial de preinscripció i matriculació 2008-2009, per al segon cicle d’educació infantil i obligatòria; i a partir del 5 de maig i fins el 15 de maig per a les escoles bressol.
  Tots els centres educatius públics i privats concertats tenen l’obligació d’admetre totes les sol•licituds presentades dins el període oficialment establert. A més, tots els centres han de reservar unes places per a alumnes amb necessitats educatives específiques.
  També cal saber que cap d’aquets centres no pot demanar cap quantitat de diners en concepte de preinscripció ni de reserva de plaça.
   
 5. Comprovar la puntuació obtinguda
  Quan finalitza el termini de presentació de sol•licituds, els centres publiquen la llista de sol•licituds baremades. Quan un centre té més sol•licituds que places disponibles, cal aplicar els criteris de prioritat d’admissió que atorguen diverses puntuacions a cada sol•licitud.
  Cal comprovar que la vostra sol•licitud ha estat correctament puntuada i, si no és així, es pot presentar una reclamació al centre demanat en primer lloc. Cal recordar que aquesta llista encara no presenta l’ordre definitiu ja que caldrà esmenar-la en funció de les reclamacions que s’hagin fet. Atès que moltes sol•licituds reben la mateixa puntuació, el Departament d’Educació atorga un número aleatori a cadascuna. Per a cada etapa o ensenyament es fa un sorteig públic que ha de determinar a partir de quin número s’ordenen les sol.licituds d’admissió.
  Les persones que ho autoritzin a la sol•licitud de preinscripció rebran un missatge al seu telèfon mòbil per saber la puntuació de la seva sol•licitud i el número que li ha tocat.
   
 6. Comprovar, si cal, el número de desempat
  Si teniu la mateixa puntuació que altres alumnes preinscrits, podreu consultar al centre escollit en primera opció i a l’OME (Oficina Municipal d’Escolarització) situada al servei d’educació de l’Ajuntament de Mollerussa, el número de desempat resultat del sorteig.
   
 7. Consultar la lista ordenada
  Un cop efectuat el sorteig, es tornen a publicar les llistes de sol•licituds ordenades d’acord amb el número del desempat. Aquestes llistes es publiquen al centre demanat en primer lloc.
   
 8. Consultar l’assignació de places
  Finalment, es fa pública la llista d’alumnes admesos a cada centre. Si no heu estat admesos al centre sol•licitat en primer lloc (perquè altres alumnes amb més puntuació han ocupat les places vacants) us assignaran una plaça en un altre dels centres demanats, seguint l’ordre de preferència indicat a la sol•licitud.
  La llista es pot consultar al centre demanat en primer lloc i a l’OME (Oficina Municipal d’Escolarització) situada al servei d’educació de l’Ajuntament de Mollerussa, segona planta.Les persones que ho autoritzin a la sol•licitud de preinscripció rebran un missatge al seu telèfon mòbil amb el nom del centre assignat.
   
 9. Formalitzar la matrícula
  Per confirmar que es vol la plaça assignada cal formalitzar la matrícula en el centre on s’ha obtingut la plaça. Els centres informaran de la documentació necessària. Cal matricular-se durant el període que estableix el calendari oficial.
  Per si us amoïna que el procés de preinscripció i de matriculació sigui correcte, heu de saber que hi ha una comissió d’escolarització presidida per la Inspecció d’Educació. En aquesta comissió participen representants dels ajuntaments, dels centres educatius, dels professors i mestres i de les associacions de mares i pares d’alumnes i té, entre d’altres, la funció de vetllar per la transparència del procés.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca