ACUDAM testa amb èxit una interfície de la multinacional CISCO i Datacom que s’exporta a Toronto i a Manchester

Foto de família dels promotors de la prova pilot amb alguns dels participants en el projecte.
  • La iniciativa, dins el projecte Mollerussa SmartLab promogut per l’Ajuntament, tindrà continuïtat en 4 dels 9 usuaris que l’han provat

 

Les multinacionals tecnològiques CISCO i Datacom.Global han donat per finalitzada la prova pilot que s’ha fet en nou usuaris d’ACUDAM per, a través d’una plataforma creada per la primera i aprovisionada per la segona, fomentar la seva l’autonomia relacional i la inclusió en l’entorn social. Ho han fet fent valdre que l’èxit de la prova els ha portat a exportar la interfície utilitzada a la ciutat canadenca de Toronto per impulsar un projecte amb infants autistes i a dos projectes més a la ciutat anglesa de Manchester en aquest cas relacionats amb gent gran,  segons han confirmat Xavier Azemar, cap del Centre d’Innovació de Barcelona de CISCO, i Lluís Ros, responsable del projecte a Datacom.Global.

Així ho han donat a conèixer aquest matí amb l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de la regidora d’Acció Social i Comunitària, Anna Carné; i juntament amb Irene Solsona, directora dels habitatges d’ACUDAM i Esther Ros, directora del Servei de Teràpia Ocupacional d’ACUDAM en la presentació del balanç de la iniciativa, inclosa en l’estratègia Mollerussa SmartLab promoguda des de l’Ajuntament de Mollerussa per oferir un entorn real per testar tecnologia que aporti solucions a la vida a la ciutat. L’alcalde s’ha mostrat satisfet pels bons resultats de la iniciativa que tindrà continuïtat en quatre dels nou usuaris i n’ha destacat el fet que “no es tracti només d’un projecte local sinó que té una dimensió global que supera Mollerussa, la qual n’ha estat el banc de pràctiques per a altres experiències”.

Els resultats de la prova, que s’ha fet  amb cinc residents a la llar-residència d’Acudam i quatre que viuen a casa seva, però que utilitzen els serveis de teràpia ocupacional de l’entitat , tots d’entre 48 i 77 anys, també han posat de manifest que “ni l’edat ni el nivell intel·lectual en condicionen l’ús perquè és molt fàcil” sinó que el que més hi influeix és el caràcter extravertit de la persona i el vincle familiar que té, segons ha indicat Ester Ros, qui ha assegurat que també han constatat que dels tres àmbits on s’havia afavorit l’ús d’aquest dispositiu el que més èxit ha obtingut ha estat el de les reunions internes entre els mateixos usuaris i les trucades a la família mentre que la participació en activitats no ha reeixit, ja que preferien participar-hi presencialment.

La prova pilot ha constat de quatre fases des de febrer en què es va donar el tret de sortida amb el disseny fins a arribar a la darrera fase a partir d’agost i fins desembre en la qual set dels nou participants en el projecte han aconseguit utilitzar el dispositiu de forma autònoma mentre que els altres dos han abandonat, ja que no han pogut usar-lo sense el suport de professionals, segons ha explicat Irene Solsona.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca