Participació ciutadana

Participació Ciutadana: La Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat, reconeix el dret de tothom “a la ciutat”, entesa com un espai de participació democràtica i lloc de convivència i de realització humana i, en particular, afirma el dret a la participació política, el dret d’associació, de reunió i de manifestació i dret a la informació, sense discriminació de cap tipus. La Carta configura igualment l’eficàcia dels serveis públics municipals i el principi de transparència com a drets ciutadans, que cal respectar i garantir.

La implicació dels ciutadans i les ciutadanes en el bon funcionament de la vila no es pot limitar a escollir els seus representants en les eleccions municipals. El bon funcionament de la vila no és una responsabilitat exclusiva de l’Administració municipal: la participació activa en entitats i associacions, la corresponsabilització en les decisions que afecten a tots i a totes, l’actitud de civisme i tolerància envers les persones que conviuen a Mollerussa, són alguns dels elements clau que permeten configurar una ciutadania conscient i activa, una ciutadania participativa.

CONCURS D'IDEES PER LA REFORMA DEL PARC MUNICIPAL

L’Ajuntament aprofita la celebració de la 151a Fira de Sant Josep i dona el tret de sortida al procés participatiu per escollir una proposta de reforma del parc municipal.
Per això, presenta els tres projectes guanyadors del concurs d’idees a l’estand que instal·la al Pavelló B del recinte firal, en el qual hi ha ubicat un punt de votació presencial per tal que la ciutadania pugui triar l’opció que més li agradi durant els quatre dies que dura el certamen.

(Cliqueu aquí per llegir els resultats de l’enquesta realitzada)

En aquest espai pots consultar les tres opcions per tenir més informació de cara a una segona fase de la votació que es farà més endavant.

Els tres projectes finalistes són Para, respira, gaudeix, de l’equip Paisarquitectures, format per Núria Gassó i Eduard Vilà, de Tarragona; Ágora, del madrileny Emilio Díaz González; i Vores, d’Antoni Prat Perelló, de la ciutat mallorquina d’Inca.

Aquestes tres propostes, que han estat premiades amb mil euros cadascun, han estat escollides d’entre les set propostes rebudes per un jurat format per l’enginyer de Camins, Canals i Ports Joan Santacana Espasa i els arquitectes Xavier Brufau Niubó, Lluís Guasch, Julio José Mejón Artigas i Xavier Brufau Niubó.

*Clicant a cada imatge us podreu descarregar el dossier de cada projecte. Cal tenir en compte que són documents tècnics amb un volum de dades important i que en recomanem la descàrrega de d’un ordinador:

AGORA

Para, Respira, Gaudeix

VORES

  

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca