Consell Social

El Consell Social de Mollerussa és un òrgan estable de participació ciutadana de caràcter consultiu, impulsat per l’Ajuntament de Mollerussa i concretament per la Regidoria de Benestar Social i Ciutadania.

Qui en pot formar part?

 • Entitats socials de la ciutat.
 • Les obres socials de les caixes d’estalvis.
 • Centres religiosos.
 • Empreses d’economia social.
 • Serveis i/o equipaments més vinculats a l’acció social.
 • Sindicats.
 • Persones expertes i/o observadores a títol individual.

Organització / Estructura

On som?

El Consell Social i concretament, cada grup de treball, es reuneixen una vegada al mes en diferents espais cedits per les entitats col•laboradores.
Horari de les reunions: 2 Dilluns de cada mes de 13:00h a 14:00h a l’Oficina Jove Pla d’Urgell i el 3 Dimecres de cada mes de 19:30h a 20:30h al Casal Municipal  de la Gent Gran

Objectius

Objectiu general:

Potenciar la creació d’espais i òrgans de participació que articulin de manera estable i continuada, la participació de la ciutadania en la formulació i execució de polítiques de caire social a la ciutat de Mollerussa.

Objectius específics:

 • Conèixer la realitat social de la ciutat de Mollerussa i les entitats que treballen en el sector.
 • Analitzar i emetre informes de la realitat social del municipi.
 • Afavorir les condicions per al sorgiment d’una cultura que afronti el futur de la comunitat de forma conjunta i consensuada.
 • Elaborar propostes, consensuades pel conjunt de les entitats que l’integren, que es considerin d’interès pel que fa a l’àmbit d’actuació del consell.
 • Assessorar l’Ajuntament i concretament la Regidoria de Benestar Social i Ciutadania en tot allò relatiu als serveis que els afectin.
 • Potenciar un “fòrum de diàleg” local, promovent així dinàmiques de cooperació entre les diverses entitats i les diferents administracions que treballen en el sector.

Projectes

El Consell Social treballa per objectius i aquest 2012 s’han format dos grups de treball:

1. GRUP DE TREBALL “Foment del voluntariat”

Aquest grup de treball tracta de cercar voluntaris amb ganes de dur a terme accions a la nostra ciutat, dotant-los d’eines per poder gestionar bé la tasca voluntària i potenciar el respecte i el compromís que el voluntari adquireix en la seva tasca.
Es tracta de poder tenir un grup de voluntaris actius i formats que nodreixin tant les entitats de la ciutat com els serveis on es puguin necessitar.
Es durà a terme un curset de voluntariat.

2. GRUP DE TREBALL “Foment de la convivència”

Aquest grup de treball cerca les estratègies necessàries per poder fer una campanya envers tota la ciutadania per captar la necessitat que veuen els ciutadans de Mollerussa i les propostes que aporten per millorar aquestes mancances o conductes incíviques.
Es tracta de fer partícip a la ciutadania en l’elaboració de les normes cíviques i de bon govern de la ciutat de Mollerussa.

Documents

Vols dir la teva?

envia’ns un correu a consellsocial@mollerussaciutat.com

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca