Consell de participació adolescent

CONSELL DE PARTICIPACIÓ ADOLESCENT DE MOLLERUSSA

 

 

Tenint en compte què:

  1. La participació dels infants i adolescents és un dret a partir de la Convenció dels Drets dels Infants.
  2. Canvi en la Llei dels Drets i les Oportunitats dels Infants i Adolescents a Catalunya
  3. Pacte per la Infància a Catalunya (2013)
  4. El pla integral per la infància i adolescència (2015-2018)
  5. Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya CNIAC (2014)

L’objectiu és garantir el dret a la participació de les persones joves de Mollerussa, tot fomentant una infància i una adolescència activa i amb capacitat de decisió. 

Ofereix:

Un espai de participació adolescent, que es composa per una quarantena de nois i noies entre els 12 i els 18 anys, que provenen tant de l’Espai Jove Intercultural, com d’una comissió específica per cada centre educatiu de secundària, que es constitueix cada curs escolar, i on cadascuna d’elles està formada per un màxim de 6 nois/es.

Al llarg del curs escolar, es realitzen les reunions necessàries a fi efecte que els membres que formen part del consell de participació adolescent de Mollerussa, estiguin implicats de forma activa i real tant en la gestió de la ciutat, en aquells afers o qüestions, en els que hi tenen coses a dir, com en l’organització i/o col·laboració en diferents actes i activitats. 

Així i mitjançant les audiències amb l’alcalde, fan arribar les seves propostes de forma directa a l’equip de govern tot exercint de forma real i efectiva una democràcia de ple dret.

Cal tenir en compte:

Els nois i noies que hi vulguin participar han d’estar empadronats a Mollerussa i adscrits a un centre educatiu de la ciutat.

Els nois i noies participants han de comptar amb l’autorització dels tutors legals.

“El Consell de participació Adolescent de Mollerussa, és l’espai de participació democràtica i real a nivell local, format per nois i noies entre els 12 i 18 anys.

Els quals aporten,  decideixen, i fins i tot gestionen idees i propostes per la ciutat de forma directa amb l’alcalde.”

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca