Seguretat ciutadana

Benvinguts a tots els visitadors d’aquesta pàgina i companys dels diferents Cossos de Seguretat.

En aquesta pàgina us facilitarem diversa informació en relació a les tasques i funcions més rellevants que realitzem cada any els agents de la Policia Local de la ciutat de Mollerussa i que publiquem en el resum-memòria anual. En primer lloc us parlaré de la creació del cos de la Policia Local d’aquesta ciutat.

Antecedents

El dia 10/11/1979, per acord del Ple Municipal es va crear el nou cos de la Policia Municipal d’aquesta ciutat, mitjançant la unificació i refundació en un sol cos dels diferents funcionaris destinats a vigilància nocturna, agutzils, agents de circulació viària, etc. El cos es componia aleshores d’un caporal i nou agents. Aquell any Mollerussa, tenia 8.061 habitants.

Aquell any la Policia Municipal comença la seva caminada, amb pocs recursos materials, només teníem un vehicle policíac de patrulla i un ciclomotor, i una petita habitació destinada a oficina d’atenció al públic en els baixos de l’edifici consistorial, així com dues garjoles petites i obsoletes per als detinguts.

A l’any 1982, es va acordar l’augment de la plantilla, ja que la ciutat tenia 8.395 habitants i començava la seva expansió urbanística i industrial, es van crear dues places més d’agent i es va dotar al cos d’un nou vehicle de patrulla.

Amb la creació i aprovació el dia 06/3/1988 de la comarca del Pla d’Urgell per acord del Parlament de Catalunya, i essent la seva capital aquesta ciutat; de forma sobtada s’incrementen els serveis generals que el cos de la Policia Local ha de prestar, en consonància a l’expansió urbanística, comercial i industrial que es va establir arreu de tot el terme municipal i la capitalitat de la comarca.

Durant l’any 1992, es va crear la plaça i categoria de Sergent -Cap del cos, i amb un total de 10 agents, 1 caporal i 1 sergent es van reestructurar els serveis establint tres torns de servei permanent durant les 24 hores.

Durant el període de l’any 1992 al 1999, i com a conseqüència de l’onada d’immigració que arriba a tot l’Estat i a Europa, es veu incrementada la població censada a Mollerussa, i arriben a tenir 9.567 habitants empadronats, a més d’un número indeterminat de persones no empadronades que a causa del moviment demogràfic viuen i treballen a la ciutat, donant-se aquesta circumstància sobretot entre la població estrangera i transeünts que a poc a poc van arribant a la ciutat.

A partir de llavors els serveis de la Policia Local tornen a incrementar-se a causa de l’augment de la població i per altre a l’increment del parc automobilístic i arriba a ser la segona població de la província amb més vehicles per habitant.

Amb data de 22/09/2003 Mollerussa té un cens de 11.206 habitants, dels quals 1460 són estrangers amb permís de residència, la qual cosa representa una proporció del 13% del padró d’habitants.

De la tradicional “Fira de Sant Josep” anual que se celebrava a Mollerussa, avui i en l’actualitat són ja sis les fires i certàmens especialitzats que se celebren, diversos els mercats que s’organitzen, multitud els actes esportius i culturals que al llarg de l’any es desenvolupen i notable l’increment dels problemes socials que esdevenen com a conseqüència d’una població multiracial i multiètnica.

RECURSOS HUMANANS I MATERIALS

Actualment la plantilla de la Policia Local està composta per un inspector, que exerceix les funcions de Cap, 1 sergent, 3 caporals ,14 agents, que treballen les 24 hores al servei del ciutadà en tres torns diferents i 3 auxiliars administratives.

Quant a recursos materials la plantilla està dotada de quatre vehicles logotipats, un vehicle sense distintius, un cinemòmetre (radar) cedit pel Servei Català de Trànsit i d’un etilòmetre evidencial i tres digitals.

La nostra Prefectura de Policia Local i oficina d’atenció al ciutadà la podeu trobar al carrer Pl. de l’Ajuntament, 2 (baixos Ajuntament) i ens teniu al vostre servei en el tel. 092 (des de telèfon fix) i en el 973-602000.

Espero que la vostra connexió i visualització de la nostra pàgina us hagi satisfet i us hagi donat la informació demanada i interessada.

Moltes gràcies per la vostra visita i fins a la propera.

Joan Martínez
Inspector Cap de la Policia Local.
cappolicia@mollerussaciutat.com

Suggeriments

Si vol sol.licitar informació o exposar petició/queixa sobre qualsevol assumpte relacionat amb la Policia Local de Mollerussa, enviï’ns un missatge a través del següent correu electrònic: cappolicia@mollerussaciutat.com

En un termini màxim de 10 dies, rebrà un resposta amb la informació concreta i l’explicació de les actuacions realitzades.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca