Eduació viària

Quan nosaltres, els adults, anàvem a l’escola ja fa anys, cap persona no ens explicava ni informava què s’havia de fer davant d’un pas de zebra, d’un semàfor o quan passava un cotxe, perquè pràcticament en molts pobles i petites ciutats, no hi havia ni semàfor, ni ratlles pintades sobre les calçades, i tan sols de tant en tant passava algun cotxe o vehicle a escassa velocitat., ni es produïen tants accidents de circulació. Per tant no ni havia la necessitat de que algú ens expliqués cap tipus de conductes de seguretat viària.

En canvi si que ens explicaven unes normes d’urbanitat, de comportament cívic i social, com baixar de la vorera quan enfront venia una persona gran, cedir el seient de l’autobús, o bé obrir la porta a una persona més gran que nosaltres. Eren altres les necessitats i comportaments socials de l’època.

Avui les nostres carreteres, carrers i places, estan plegades de símbols, senyals, rètols, no paren de creuar cotxes, camions, i motos a vegades a gran velocitat, sembla una jungla, i de tant en tant escolten les llums i les sirenes dels vehicles d’urgència que es dirigeixen a auxiliar a ferits per accidents de circulació, ja sigui per un atropellament, per una col·lisió, o per sortida de la via. Avui tot això es normal i sobretot durant el caps de setmana, sent les víctimes majoritàriament els joves, que ha fet de l’automòbil la seva vàlvula d’evasió i d’escapament.

Per això la seguretat viària i l’educació vial, com qualsevol tipus d’educació és la solució, i aquesta s’ha d’aprendre des de la infantesa, en el col·legi, en les aules d’ensenyament, i tots estem implicats, pares, professor, educadors i autoritats, n’és l’única possibilitat d’evitar la pèrdua constant de vides humanes en les vies i carreteres.

La Policia Local de la nostra ciutat conscient de la problemàtica ,està posant el seu gra de sorra, i per això durant dues setmanes i anualment, s’han impartit entre els escolars dels diferents col·legis de la ciutat, classes teòriques i pràctiques d’educació viària, de comportaments i actituds socials davant de la problemàtica actual i de la inseguretat viària que com a vianants, conductors i usuaris de transports i de les vies públiques ens veien immersos

Fa anys l’il·lustre poeta de contes infantils i juvenils i avui malauradament desapareguda Gloria Fuertes deia.

“No quiero meteros miedo,
porque yo os quiero valientes
-valientes, inteligentes-,
sólo quiero recordaros,
que los coches tienen dientes,
mirad bien a los dos lados,
evitad los accidentes.

Suggeriments

Si vol sol.licitar informació o exposar petició/queixa sobre qualsevol assumpte relacionat amb la Policia Local de Mollerussa, enviï’ns un missatge a través del següent correu electrònic: cappolicia@mollerussaciutat.com

En un termini màxim de 10 dies, rebrà un resposta amb la informació concreta i l’explicació de les actuacions realitzades.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca