Comença l’enderroc del Grup d’habitatges Sant Isidori de Mollerussa

Avui s’ha fet la signatura de l’acta de replanteig que dóna inici oficialment a l’enderroc
  • Avui han començat les obres d’enderroc del Bloc A amb un pressupost de prop de 75.000 euros i un termini d’execució de 5 mesos

 

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat el procés d’enderroc del Grup d’habitatges Sant Isidori de Mollerussa (Pla d’Urgell). Aquest matí han començat les obres d’enderroc del Bloc A amb la signatura de l’acta de replanteig tot i que els treballs a peu d’obra està previst que s’iniciïn a finals de la setmana vinent. El conjunt està integrat per 4 blocs de 40 habitatges cadascun, promoguts durant els anys 50, que es troben en molt mal estat de conservació.

 

L’INCASÒL, juntament amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) i l’Ajuntament de Mollerussa, està duent a terme el procés de declaració de ruïna, enderroc i desallotjament d’aquests 160 habitatges. El cost total estimat del procés d’enderroc superarà els 400.000 euros.

 

Els Bloc A consta de 40 habitatges, va ser declarat en ruïna el mes de novembre de 2018 i es troba buit d’ocupants des de l’agost de 2019.

 

Aquest matí s’ha signat l’acta de replanteig que dóna el tret de sortida a les obres d’enderroc, que han estat adjudicades a l’empresa Garcia Reyes, SA, per un import de 74.819,99 euros (IVA exclòs) i un termini d’execució de 5 mesos.

 

Un cop ja s’han realitzat els treballs previs de trasllat de subministres, els propers dies es procedirà al tancat perimetral de seguretat, el buidatge dels habitatges i elements de façana i patis, per a que finalment hi puguin accedir les màquines per enderrocar el bloc.

 

L’INCASÒL és el promotor de l’actuació, mentre que els serveis tècnics del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, per encomana de l’Ajuntament de Mollerussa, són els responsables de la redacció del projecte i la direcció facultativa de les obres.

 

Pel que fa als blocs restants, l’INCASÒL preveu licitar les obres d’enderroc del Bloc C durant el primer trimestre del 2021, declarat en ruïna el juny de 2019 i buit d’ocupants des de l’abril de 2020.

 

Els blocs B i D, de 40 habitatges cadascun, han estat declarats en ruïna                          el passat 27 d’octubre de 2020 i actualment s’està gestionant el seu desallotjament.

 

Paral·lelament i com a part de procés, l’administració està treballant per a garantir el reallotjament d’aquelles famílies del grup vulnerables, per motius exclusivament de risc d’exclusió residencial. Cal tenir present que els blocs del grup són propietat de privats i la declaració de ruïna no genera el dret de reallotjament dels ocupants previst a la normativa urbanística a càrrec de l’administració.

 

Per portar a terme aquest reallotjament, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) continua mobilitzant habitatges de lloguer adquirits mitjançant tempteig, al mateix municipi. Fins al moment, del total de 85 famílies ja s’han reallotjat 57 i es preveu que ens propers mesos es trobi allotjament per a 28 famílies més.

 

 

Tres anys de treball

 

El mes d’agost de l’any 2017, la Generalitat i l’Ajuntament de Mollerussa van signar un conveni per fixar la col·laboració de la intervenció als blocs del Grup Sant Isidori. Arrel d’aquest conveni i d’una posterior addenda, l’Ajuntament compta amb l’assessorament i coordinació tècnica de l’INCASÒL mentre que l’Agència de l’Habitatge s’està fent càrrec del reallotjament de les persones afectades. L’Ajuntament, per la seva part, rescabalarà a l’INCASÒL d’aquests treballs a partir de la reclamació als propietaris obligats o amb sòls municipals.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca