El Ple consolida el nou cartipàs amb l’entrada de Junts

Una imatge del Ple d’aquesta dijous

 

  • Educació serà per Raül Aguilar, mentre que Romy Balagué encapçalarà Igualtat, Turisme, Participació i Noves Tecnologies i Josep Maria Garrofé tindrà Sostenibilitat, Transició Energètica i Obra Nova

 

 

El Ple de l’Ajuntament de Mollerussa, en sessió ordinària, ha tirat endavant aquest dijous dos punts referents a la consolidació del nou cartipàs amb l’entrada a l’equip de govern, format per Mollerussa Primer i el PSC, del grup municipal de Junts per Mollerussa amb tres noves regidories. Amb aquesta nova configuració de l’organització municipal, l’Àrea d’Educació serà pel portaveu del grup, Raül Aguilar, mentre que Romy Balagué encapçalarà l’Àrea d’Igualtat, Turisme, Participació i Noves Tecnologies i Josep Maria Garrofé es farà càrrec de l’Àrea de Sostenibilitat, Transició Energètica i Obra Nova.

En concret, el primer dels punts es refereix a la modificació de l’acord de nomenament dels representants de la corporació als òrgans col·legiats, un punt que s’ha aprovat amb els vots a favor de Mollerussa Primer, tres regidors de Junts per Mollerussa i el PSC, en contra d’ERC i l’abstenció de la CUP i el PP així com també de la regidora de Junts per Mollerussa, Rosalia Carnicé, qui va anunciar que “mantindré la disciplina de Junts, però com que l’acord de govern no és meu, no podré mostrar la meva conformitat en totes les decisions” que prengui el grup en global.

Pel que fa al punt sobre la modificació de l’acord d’assignació de retribucions a percebre pels membres de la corporació, va tirar endavant amb els vots a favor de Mollerussa Primer, tres regidors de Junts per Mollerussa i el PSC, en contra d’ERC i la CUP  i l’abstenció del PP i la regidora de Junts, Rosalia Carnicé. L’acord contempla una dedicació exclusiva, quatre de parcials al 75%, 1 de parcial al 17% i dues més de parcials al 14%.

Així mateix, també s’ha aprovat una modificació del POUM referent a dues parcel·les de la plaça de l’Orfeó Renaixença amb els vots a favor de tots els grups excepte de la CUP; la bonificació a favor de l’Institut Català de la Salut de les obres del Centre d’Urgències d’Atenció Primària per unanimitat i un expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits que puja a 485.000 euros amb els vots favorables de Mollerussa Primer, Junts per Mollerussa, PSC i PP, en contra d’ERC, sense el vot del regidor Manel Solé qui no va participar de la votació,  i de la CUP i l’abstenció de Rosalia Carnicé.  També s’ha tirat endavant el compte general amb els vots a favor de Mollerussa Primer, Junts per Mollerussa i el PSC i l’abstenció de la resta de grups.

També s’ha donat llum verda a una moció conjunta de Mollerussa Primer i Junts per Mollerussa per reclamar un millor finançament per als governs locals, una moció que ha comptat amb el suport de la resta de grups, excepte el PP que s’ha abstingut. Una segona moció presentada per Mollerussa Primer per modificar la llei amb l’objectiu de regular els contractes menors també s’ha aprovat amb el suport de Junts per Mollerussa i el PSC, el vot en contra d’ERC i l’abstenció de la resta de grups així com també de Rosalia Carnicé. Així com també s’ha donat llum verda per unanimitat a la moció presentada per Junts per Mollerussa en suport al Dia Internacional de la Discapacitat, la qual inclou impulsar una taula de suport a aquest col·lectiu.

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca