El públic es bolca amb l’EquiMollerussa

Els espectacles van concregar molt públic

El certamen EquiMollerussa ha tancat aquest migdia la seva segona edició amb satisfacció dels organitzadors davant el bon funcionament de l’esdeveniment així com per la resposta del públic, el qual ha crescut respecte a la primera convocatòria i que va omplir les grades habilitades per gaudir-ne dels concursos i els espectacles programats, especialment la jornada de dissabte. En aquest sentit s’ha expressat l’alcalde de capital del Pla d’Urgell i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, en el seu balanç davant els mitjans de comunicació, en el qual ha destacat la resposta del públic malgrat que el primer dia –divendres– el temps no va acompanyar, però si en canvi dissabte i diumenge.

 

Solsona ha afegit que aquesta segona edició “consolida” la fira EquiMollerussa i ha avançat què, per l’any vinent, “volem encarar ja la tercera edició amb més expectatives i buscant nous recursos”, fent referència a “ampliar el nínxol de visitants” i a augmentar el nombre de cavalls i ramaderies participants, si bé ha posat en valor les xifres d’enguany amb 200 cavalls i una setantena de ramaderies.

 

L’esdeveniment, que se celebra a les instal·lacions de l’Institut Mollerussa, està organitzat per Fira de Mollerussa, l’Institut Mollerussa, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de la capital del Pla d’Urgell i l’associació ANCCE.

 

En la seva valoració, l’alcalde ha atribuït el bon funcionament de l’esdeveniment a la “bona combinació” d’unes instal·lacions de primer nivell, la col·laboració amb ANCCE com a associació de referència a l’Estat espanyol, així com a la confiança dels que van venir l’any passat i han gaudit d’una gran confortabilitat i a la incorporació també del concurs de salt territorial. Així mateix, ha valorat positivament l’oferta de lleure amb els espectacles i la demostració eqüestre per part dels alumnes de l’Institut Mollerussa i la part gastronòmica, amb la qual es dona servei tant als inscrits com als visitants.

 

La ramaderia Albert Boya Abadia, de Les, la més guardonada

 

Aquest diumenge al matí s’ha portat a terme l’elecció de premis especials així com el lliurament de premis de la 2a Fira del Cavall P.R.E de Mollerussa. L’alcalde ha felicitat la ramaderia Albert Boya Abadia de Les (Vall d’Aran) per ser, per segon any, la més guardonada al concurs de morfologia de l’EquiMollerussa. Solsona ha volgut també agrair a aquesta ramaderia la seva confiança i el desplegament que fa al certamen.

 

La firma Albert Boya Abadia s’ha fet amb el premi a la Millor Ramaderia a més de, entre altres, amb el de l’euga Campiona amb l’exemplar Centella Mac. Pel que fa al cavall Campió del Concurs, i que ha fet doblet amb el premi també de Campió de funcionalitat, ha estat Tiberius Le, de la Yeguada Lecina, de Barcelona.

 

Pel que fa a la resta de premis han estat: Campió Jove de Millors Moviments, Inspirado Trujillo, de la ramaderia Yeguada de Trujillo; Campió Adult de Millors Moviments, Cantueso Mibx, d’Albert Boya Abadia; Subcampiona Jove, Pamela CP III, de la ramaderia El Discípulo; la Campiona Jove, Dalila Torreluna, també d’El Discípulo; Subcampió jove, Yugos Roig, de Yeguada Vinyet; Campió Jove, Sevillano Aran, d’Albert Boya Abadia, i amb el doble premi de Subcampió i Subcampió de funcionalitat, Seni Nocturno II, de Magi Goñalons Bonet.

 

També s’han premiat al Millor producte mascle de les Terres de Lleida, que ha recaigut en l’animal Heroe de Pozanco, de Yeguada Pozanzo Sans d’Els Omellons; el Millor producte femella de les Terres de Lleida, per a Gacela Cor de Yeguada Cortes de Bell-lloc, i al Millor presentador, sent el guanyador Marc Roca de L’Ampolla.

 

Recordar que les proves del concurs de Mollerussa són puntuables per al Saló Internacional SICAB 2019 de Sevilla.

 

Per cloure el certamen s’ha portat a terme una demostració eqüestre a càrrec d’alumnes de l’Institut Mollerussa.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca