Fira de Mollerussa presenta el seu calendari per al 2020 i es reivindica com a referent de negoci i oportunitat

L’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, juntament amb el director de l’ens firal, Xavier Roure

La Sala annexa del Teatre L’Amistat de la capital del Pla d’Urgell ha acollit aquest dimarts al matí la presentació del calendari de certàmens i activitats de Fira de Mollerussa per a l’any 2020, acte que s’emmarca com ja és tradicional en la trobada anual amb representants dels mitjans de comunicació. La convocatòria, presidida per Marc Solsona com a alcalde de la ciutat i president de l’ens firal i acompanyat pel director, Xavier Roure, ha comptat també amb una quarantena de periodistes. La cita ha servit per avançar algunes de les novetats per a l’any en curs així com per fer balanç del 2019.

 

En aquest marc, Solsona  ha parlat de la visió “política i estratègica” de Mollerussa i Fira de Mollerussa, des de la qual  ha destacat que tant la ciutat com l’ens firal “estan preparats per assumir nous reptes”, atents a les oportunitats i posicionar-se. “Volem que Mollerussa i Fira de Mollerussa continuï sent referent en allò del que tenim solvència contrastada –en al·lusió a la consolidació dels esdeveniments firals – però volem ser també precursor, impulsor i referència de nous projectes i formats”, ha afegit.

 

Així, i malgrat referir-se a un pressupost a la baixa de 698.000 euros per a aquest 2020, el qual manté la pressió en la despesa, l’alcalde ha destacat l’aposta per fer un “salt qualitatiu” i poder fer “una mica més del que es fa”. És per això que Solsona, després de detallar que més del 50% del pressupost actual del Patronat és per ingrés directe dels expositors participants en els certàmens i sent la Diputació de Lleida l’única institució que fa aportació econòmica, ha reivindicat l’ajuda en aquest sentit d’altres institucions –Generalitat, Estat o fons europeus– que, en diferents formats, permetrien ser més competitius.

 

D’altra banda, Solsona s’ha referit també a Fira de Mollerussa i la ciutat com a captadors d’oportunitats i negoci, marcant-se com a reptes aspectes com la deslocalització del Recinte Firal a l’hora de portar a terme activitats, obrint així la porta a col·laboracions en projectes que es facin en altres llocs o bé en altres municipis i que tinguin a veure amb sectors que interessin, o la desestacionalització dels esdeveniments i fer “fira els 365 dies a l’any”, punt aquest últim sobre el qual ha informat de l’aprovació en el darrer ple municipal d’una ordenança a través de la qual l’Ajuntament posarà a disposició pública –concurs– els pavellons firals quan aquests no estiguin ocupats per fires o altres activitats ja reservades, per si hi ha operadors privats que vulguin proposar activitats.

 

Balanç del 2019: 9 fires, 429 expositors directes i 230.000 visitants

 

Per la seva part, el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, ha fet balanç del 2019, any que es van organitzar 9 certàmens firals, els quals van rebre de l’ordre dels 230.000 visitants i van comptar amb la participació directa de 429 expositors més els 724 inscrits de la Mollerussa Lan Party, els 200 de la Mollerussa Drone Party, les 70 ramaderies de l’EquiMollerussa i els 40 artistes del Concurs de Pintura. El director s’ha referit també a un balanç de “responsabilitat compartida”, ja que en el primer semestre de l’any el càrrec estava ocupat per Poldo Segarra, mentre que ell es va incorporar al mes de juliol.

 

Després de recordar algunes de les dades més significatives com el rècord assolit en vendes pel sector automobilístic al conjunt de les tres fires –Fira de Sant Josep, Autotrac i Autotardor – amb 555 cotxes venuts per un import de més d’11,9 MEUR, Roure ha presentat la nova imatge dels cartells que representaran gràficament els certàmens aquest 2020 i que donen protagonisme a les persones. En aquest sentit,  el director ha situat a les persones–expositors, clients, visitants, col·laboradors – al centre de les decisions. Enguany, cadascun dels cartells té com a imatge una persona, en concret 5 dones i 4 homes.

 

Més de 200 expositors ja inscrits a la Fira de Sant Josep

 

Roure ha informat també que en aquests moments, la Fira de Sant Josep compta ja amb més de 200 expositors inscrits el que representa sobre un 70% respecte de l’any passat. Pel que fa al certamen agrari, que se celebrarà del 19 al 22 de març, ha continuat detallant algunes de les jornades tècniques que es desenvoluparan en el marc de la fira i que seran, entre altres, la 19 Borsa Interpirinenca de Cereals, les jornades de camp a Ivars d’Urgell; una sessió de transport de vedells i que s’organitza juntament amb l’IRTA; una altra jornada amb novetats tècniques en la ITV i que es farà amb APEA (Associació Provincial d’Empreses d’Automoció); el 5è Aplec de Joves del Camp, convocat des de la Generalitat, o les col·laboracions amb els sindicats Unió de Pagesos i Jarc per portar a terme dues jornades més. Com a novetat, Roure ha destacat el projecte Som Ponent-Som aigua, una jornada que s’inaugurarà a la Fira de Sant Josep i que després serà itinerant per tota Catalunya.

 

La 5a Mollerussa Drone Party obrirà el calendari firal del 14 al 16 de febrer i amb novetats

 

En el seu parlament, el director s’ha referit de forma especial a la 5a edició de la Mollerussa Drone Party, certamen que obre el calendari firal d’enguany i que se celebrarà del 14 al 16 de febrer. Després d’un creixement “espectacular” en aquests cinc anys, la convocatòria estrena enguany una àrea de Fira, segons ha explicat, on hi haurà una quinzena d’expositors vinculats al Clúster Catalonia Smart Drones de la Generalitat. “Una activitat lúdica i competitiva” que “es complementa amb l’essència d’una fira, amb expositors i visitants que comparteixen producte i experiències”, ha afegit.

 

Amb motiu de la proximitat d’aquesta fira, la trobada amb els mitjans de comunicació d’aquest matí ha estat també el marc perquè el Sergi, un dels pilots de la firma coorganitzadora de la Mollerussa Drone Party, Drones de Carreras, hagi fet una exhibició amb un drone de curses, possibilitat que els assistents poguessin veure, en una pantalla, el que visualitzava el pilot amb la càmera que porta l’aparell.

 

Pel que fa a la resta del calendari de Fira de Mollerussa, després de la Mollerussa Drone PArty i la Fira de Sant Josep (amb el 40è Saló de l’Automòbil), la resta de fires seran: 32è Autotrac, del 24 al 26 d’abril; 3r EquiMollerussa, del 8 al 10 de maig; 25è Expoclàssic els dies 9 i 10 de maig; el 19è Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa”, el 20 de setembre; 26è Autotardor, del 23 al 25 d’octubre, i la 13a Mollerussa Lan Party, del 5 al 8 de novembre.

 

 

 

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca