La 4a Mostra de Cinema Català modifica el format per potenciar-se com a punt de trobada professional

Un total de 26 títols competiran a Som Cinema, que aposta per promocionar les produccions fetes a les Terres de Ponent

Som Cinema, la 4a Mostra de Cinema i Audiovisual Català, que tindrà lloc a Mollerussa del 18 al 23 d’octubre, presenta en aquesta edició una modificació en el format amb l’objectiu de potenciar el certamen com a punt de trobada de professionals i creadors joves del sector de l’audiovisual català. Per això, aposta per concentrar les projeccions de la secció oficial en dos dies i mig i habilitar durant aquest temps un espai de trobada a l’Amistat, per tal que esdevingui el centre neuràlgic d’encontre per a les persones vinculades al sector cinematogràfic i audiovisual, segons ha explicat aquest matí en roda de premsa el director de la mostra, Manel Montañés, que ha dit que aquesta modificació ja ha tingut la seva resposta “unànim” ja que el 99% de les persones vinculades als treballs presentats han confirmat ja la seva presència aquests dies.

Així, entre dijous 21 a la tarda i dissabte 23 a la nit es podran veure un total de 26 títols competint en la secció oficial, dels quals sis seran llargmetratges, 7 documentals i 13 curtmetratges. Es tracta d’una xifra lleugerament superior a la de la passada edició (22) i han estat seleccionats entre la vuitantena de produccions que es van presentar en la convocatòria d’aquest concurs.

La mostra també fa en aquesta edició una aposta per promocionar el cinema emergent fet a les Terres de Ponent. En concret, dues de les produccions seleccionades per competir tenen factura lleidatana i amb aquesta voluntat la pel•lícula que es projectarà a la inauguració és el llargmetratge El Pantano, dirigida per Samuel Jiménez i produïda per Víctor Masip, que compta entre el seu repartiment amb actors de l’Aula de Teatre de Lleida. L’altra producció lleidatana és el curtmetratge Destins, amb exteriors rodats a la capital del Pla d’Urgell i direcció mollerussenca a càrrec de Robert García, guanyador en la passada edició del concurs Som 3 minuts, pensat per a premiar produccions de tres minuts enregistrades amb qualsevol suport que no sigui càmeres de vídeo. Així mateix, també es presentaran dues produccions més amb temàtica vinculada a les terres lleidatanes que són els documentals Una carta per l’Antonio i Una cullera a la butxaca

Una altra de les novetats d’enguany és el fet que serà un únic jurat el que donarà el veredicte dels guanyadors en la categoria de llargmetratges i en la de documentals. Estarà format per Ignasi Juliachs (periodista i crític de cinema), Jesús Ramos Huete (escriptor i guionista), Antonio Boneu (director, guionista, escriptor i realitzador), Mireia Ros (directora i actriu) i Vicenta N’Dongo (actriu). Quant al jurat de curtmetratges estarà format un any més per representants de l’equip de la revista cultural Revers Magazine, tots ells relacionats amb el món de l’audiovisual.

Un altre dels àmbits en els quals Som Cinema vol fer enguany especial incís, tal i com ha explicat Montañés, és en el seu vessant educatiu amb la voluntat de fidelitzar el públic més jove. Per això, programarà sessions especials de cinefòrum per a estudiants de secundària en determinades pel•lícules que tractin temes que figuren la seva oferta curricular i es repeteix el Taller DiBa Kids per tal d’iniciar-los en el llenguatge creatiu audiovisual. Així mateix, també es continuarà amb les sessions matinals destinades a estudiants d’Educació Infantil i Primària.

Homenatge a Alex Brendemül

D’altra banda, Som Cinema retrà enguany homenatge a l’actor Àlex Brendemül per la seva trajectoria professional en el món del cinema. L’acte de reconeixement es durà a terme en la ceremònia de cloenda que tindrà lloc dissabte dia 23 al Teatre L’Amistat en la qual es projectarà el curtmetratge Rumbo a peor, la darrera creació com a director de Brendemül. Cal recordar que l’homenatjat és el protagonista de la pel•lícula Las dos vidas de Andrés Rabadán, de Ventura Durall, que es va eregir com a guanyador en la passada edició de la mostra. Així mateix, en la cloenda també es projectarà el curtmetratge El aprendiz de hippie (Hastío) del cineasta local Ramon Monfà amb la voluntat, ha dit Montañès de recuperar la memòria del cinema de factura lleidatana a través d’aquest director mollerussenc, que any rera any és present a la mostra.

Montañés també ha explicat la voluntat de reforçar els lligams amb l’Acadèmia de Cinema Català, que ja va ser present també en la passada edició lliurant el guardó a l’homenatjada Rosa Novell. Enguany la col•laboració es farà amb la programació dimecres dia 20 d’una sessió especial en la qual es projectaran els curts finalistes de la 2a edició dels Premis Gaudí que atorga l’acadèmia.

Per la seva part, l’alcaldessa de Mollerussa, Teresa Ginestà, ha posat de manifest l’aposta de l’Ajuntament per potenciar la cultura amb la celebració de la mostra, que es converteix també en un element important de la promoció cultural del país així com també de la promoció de la mateixa ciutat. També Eduard Comalda, regidor de Cultura, ha remarcat la importància de seguir mantenint la mostra en el moment actual de crisi i ha reivindicat el seu paper com a eina per a desenvolupar l’esperit crític de la ciutadanía. També ha remarcat la seva vinculació amb el teixit comercial i empresarial de la ciutat i n’ha destacat la implicació de firmes com Repsol YPF, que dóna un important suport econòmic a la mostra.
 

Programa Som Cinema 2010

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca