La Policia Local posa en un any 28 sancions al detectar amb dues càmeres un mal ús dels contenidors de brossa

Les dades del Pla de Civisme s’han presentat aquest matí al consistori
  • El consistori aconsegueix amb el Pla de Civisme incidir en 68 comunitats veïnals i reduir les àrees de recollida problemàtiques de 27 a 23

 

 

La Policia Local de Mollerussa ha posat en un any un total de 28 sancions per incivisme en l’ús dels contenidors, després de la col·locació de dues càmeres de vigilància, una de fixa i una altra d’itinerant, que han incidit en tres àrees conflictives de la ciutat. Aquestes actuacions formen part del Pla de Civisme, que es va engegar l’octubre de l’any passat per part de l’Ajuntament per a combatre els problemes d’incivisme a la ciutat. Així mateix, durant la campanya per prevenir el mal ús dels contenidors, la qual ha arribat a un total de 68 comunitats veïnals, s’ha aconseguit reduir les àrees conflictives que han passat de 27 a 23. En concret, amb aquest treball de camp fet en contacte directe amb 51 administradors de finques s’ha aconseguit eliminar un total d’11 punts on es registraven problemes, encara que n’han sorgit 7 de nous, els quals s’han desplaçat cap a la perifèria.

 

Aquestes dades han estat presentades aquest matí per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de la regidora d’Acció Social i Comunitària, Anna Carné, i la tècnica responsable del Pla de Civisme, Laia Marin. L’alcalde ha posat de manifest la importància de “dur a terme aquestes accions a peu de carrer que ens permet incidir amb actuacions específiques basades en dades empíriques, no només en la percepció”. Per la seva part, Anna Carné ha destacat que amb aquestes campanyes “es genera un canvi positiu en el comportament de la població, demostrant l’eficàcia d’una acció que no pretén sancionar en primer terme, sinó conscienciar i treballar la convivència”.

 

Un altre dels resultats que s’ha posat de manifest és l’increment de sol·licituds per a la recollida de voluminosos arran de la campanya, unes sol·licituds que des de gener i fins ara s’han xifrat en 357, una xifra que duplica les registrades en el mateix període del 2020 que van ser 171.

 

Campanyes per conscienciar sobre el joc responsable i la recollida d’excrements de mascotes

 

L’informe sobre el Pla de Civisme també recull dades sobre la campanya pel joc de pilota responsable, que té com a objectiu abordar el problema de convivència en places i carrers. En aquest sentit, Laia Marín ha explicat que s’ha incidit directament en 31 comerços i s’ha fet campanya informativa a peu de carrer en 13 equipaments de la ciutat amb un total de 153 intervencions. Aquest treball de camp fet a través de tècnics municipals, Policia Local i voluntaris del SOM Mollerussa ha ajudat al consistori a detectar on i quan es produeixen aquestes situacions creant espais alternatius de joc,

Pel que fa a la campanya per la recollida d’excrements de mascotes a la via pública, s’ha informat als propietaris de gossos censats sobre els seus drets i obligacions, però no s’ha percebut una millora significativa de la situació en els carrers i el consistori valora seguir fent actuacions per conscienciar a la ciutadania, ja que malgrat l’existència d’aquesta problemàtica, en general els veïns no fan ús de l’App ni les altres vies formals que tenen a disposició per a notificar aquestes incidències, segons ha indicat Laia Marin.

 

El Pla de Civisme va sorgir el desembre de 2020 a partir d’una enquesta realitzada per l’ajuntament, on van participar uns 200 veïns i veïnes de la ciutat, amb l’objectiu de conèixer les principals problemàtiques de civisme i convivència que percep la població. Els resultats van indicar que existien les següents: excrements d’animals a la via pública (77%), mal ús dels contenidors (66%), abandonament de voluminosos (65%), falta de respecte pel mobiliari urbà (58%), poc ús de les papereres (53%), mal estacionament de vehicles (26%), sorolls a la via pública (21%) i joc a les places (19%). Podeu consultar el document íntegre amb l’estudi i valoració d’aquestes campanyes de sensibilització al web de l’ajuntament.

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca