La Residència per a Gent Gran Jardins Castelló comença a ser realitat amb la col·locació de la primera pedra

El conseller, l’alcalde i el president de Jardins Castelló han fet les primeres palades per cobrir la primera pedra de la futura residència

 

  • El conseller de Drets Socials ha presidit l’acte que marca l’inici de les obres perquè l’equipament, que és privat, pugui obrir portes el 2025

 

  • Comptarà amb 144 places per a estada i 30 com a centre de dia en els més de 8.000 m2 que tindrà de superfície distribuïts en quatre plantes

 

La Residència per a Gent Gran Jardins Castelló comença ja a ser una realitat amb la col·locació de la primera pedra que ha tingut lloc aquesta tarda amb la presidència del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, el qual ha estat acompanyat de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i Ramon Mitjana, president de Jardins Castelló, SL, empresa que promou el nou equipament ubicat a la finca Cal Castelló i que comptarà amb 144 places de residència i 30 de centre de dia. Les obres que ja s’han iniciat amb l’enderroc de les construccions existents en el terreny a ocupar es preveu que estiguin enllestides per poder obrir portes el 2025.

El conseller Carles Campuzano ha indicat en el seu parlament que cal agrair al sector privat que inverteixi en aquests tipus de projectes per afrontar el gran repte que suposa la jubilació de la generació del baby boom acompanyat de l’increment de l’esperança de vida. En aquest sentit, ha lloat el model de col·laboració publico-privada alhora de reduir la llista d’espera per entrar en una residència durant aquest 2023, que és el propòsit del Govern de la Generalitat dotant 4.500 noves places.  En aquest sentit, ha apuntat que quan la residència estigui construïda caldrà definir la fórmula de concertació que sigui possible.

Per la seva part, l’alcalde Mollerussa ha assegurat que la construcció d’aquesta residència respon a una necessitat per la manca de places que hi ha a la ciutat i en aquest sentit ha agraït el projecte d’un grup d’inversors de la comarca per tirar-la endavant. També s’ha referit al fet que crearà 75 nous llocs de treball i a la necessitat que la residència estigui integrada al municipi i en el dia a dia de la ciutat. Per això, ha explicat que l’edifici de Cal Castelló, de propietat municipal, també haurà d’adaptar els usos a l’entorn sent un punt de trobada d’entitats que es dediquin al benestar i a la salut.

També s’ha adreçat al públic assistent, David Boleda, gestor de l’equipament, el qual ha insistit que “volem que sigui un lloc per viure i tingui un model diferencial”. Igualment, ha destacat la importància de comptar amb personal format i motivat per acompanyar als usuaris de l’equipament, que serà un impuls per la comarca.

Carme Valentí, com a portaveu de Jardins Castelló SL presidida per Ramon Mitjana, ha indicat que l’objectiu és que l’equipament compti amb 40 places sociosanitàries, una de les mancances que hi ha actualment a Lleida.

El nou centre tindrà una superfície de 8.180 metres quadrats repartits en soterrani, planta baixa i quatre plantes, disposarà de 48 habitacions individuals i 48 habitacions dobles de més de 30m2. amb unitats de convivència per a 18 usuaris. Així mateix, segons l’empresa promotora la seva posada en funcionament amb un nou plantejament de cura de la gent gran preveu generar 75 llocs de treball directes per oferir un ampli programa d’activitats i serveis dirigits a tenir cura del benestar de les persones residents com són els serveis de psicologia, fisioteràpia, rehabilitació, perruqueria i podologia. Igualment, es preveu que el centre compti amb un restaurant obert al públic en general per afavorir la integració de les persones que hi viuran.

L’edifici ha estat dissenyat i construït de manera que minimitza l’impacte ambiental i promou la utilització de fonts d’energia renovable i la implementació de sistemes d’eficiència energètica, com ara il·luminació LED, sensors de presència, equips d’alta eficiència energètica, etc. S’ha minimitzat el consum d’aigua i el tractament d’aigua residual i s’ha treballat molt acuradament la gestió de residus i el reciclatge, segons ha explicat Xavier Brufau, arquitecte del projecte.

El conseller de Drets Socials també ha visitat posteriorment la Llar Terres de Ponent per a discapacitats físics, on ha saludat als residents i ha mantingut una reunió interna amb membres de la direcció, i també la botiga Bo by Ilersis@Acudam, fruit de la col·laboració entre les dues entitats socials que, més enllà de l’àmbit econòmic, facilita a persones amb especials dificultats l’oportunitat de desenvolupar la seva activitat.

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca