La rua de Carnaval modifica recorregut i completarà una volta a l’avinguda del Canal sense passar per les places

El cartell, que avui s’ha presentat, representa un sardina disfressada de tauró
  • La festa, que tindrà lloc el proper dia 2, manté el concurs de carrosses però amb un jurat independent format per entitats que no hi participin

 

Mollerussa celebrarà el proper dia 2 de març la festa de Carnaval que modificarà el recorregut de la rua que no passarà per les places del remodelat centre de la ciutat i recuperarà la volta per l’avinguda del Canal que ja s’havia fet anys enrere. Tot i amb això, es mantindrà el recorregut curt, que a petició d’algunes AMPA participants, ja es va establir l’any passat.  Ho han explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la regidora de Festes, Griselda Soteras, acompanyats del tècnic de l’àrea, Àlex Culleré.

D’aquesta manera, les carrosses participants sortiran a les 5 de la tarda del Pavelló del 125è aniversari, seguiran pel carrer de Ferran Puig i trencaran cap al carrer d’Arbeca fins arribar a l’avinguda del Canal. Un cop allí, les carrosses que facin el recorregut curt tornaran al punt d’origen mentre que la resta arribaran fins la rotonda del tractor i enfilaran de nou l’avinguda del Canal fins la rotonda del camí de Belianes per desprès resseguir el camí per l’altra banda de l’avinguda fins al Pavelló del 125è aniversari. Un cop acabada la Rua, en aquest pavelló tindrà lloc la festa pels infants amb animació a càrrec de Gil¬Rataplamgrup i el repartiment de coca i xocolata. Val a dir que en l’anterior edició van participar de la rua disset comparses que van aglutinar 1.500 participants, en total.

La festa seguirà a partir de dos quarts de 10 al Pavelló Pla d’Urgell amb el sopar de Carnaval i el posterior ball a càrrec del grup Versió Impossible i una sessió de DJ per acabar la festa. Els interessats en apuntar-se al sopar, que consisteix en amanida i cassola de tros, ho poden fer a l’Ajuntament fins el dia 28 de febrer. El preu del sopar és de 13 euros per al públic en general i de 10 euros per als participants en les carrosses i comparses de la rua.

També es torna a convocar per tercer any el concurs de carrosses i comparses, que enguany tindrà un jurat independent del que formaran part representants d’entitats del municipi que no participin al concurs a més a més de la regidora de Festes i un tècnic de la regidoria.  L’originalitat  de la disfressa, la complexitat en la seva elaboració i l’animació dels membres de la comparsa seran els element a valorar en les tres categories establertes, cada una de les quals tindrà dos premis: un de 150 euros i un altre de 50. El termini per inscriure la carrossa a la Rua finalitza el 28 de febrer i es pot participar de la desfilada sense participar al concurs.

 

Pantalla gegant pel clàssic del futbol

 

D’altra banda, s’ha previst també ubicar una pantalla gegant al pavelló on es fa el sopar veure la retransmissió en directe del partit de lliga entre el Madrid i el Barça. Per aquest motiu, les portes del pavelló s’obriran a partir de dos quarts de 9 del vespre. En aquest, pavelló hi haurà servei de bar per part del Jovent de Mollerussa mentre que per a la festa infantil es comptarà amb la col·laboració de l’AEG Cal Met en el servei de bar i dels Diables de Mollerussa per al repartiment de la coca i la xocolata.

L’alcalde ha aprofitat la presentació per fer una crida al civisme per tal que la festa pugui ser gaudida per tothom.