La trepidant trajectòria arreu del món de l’agricultor Martí Canadell protagonitza V Aplec de joves al camp

El Centre Cultural ha acollit l’aplec

Uns 180 joves agricultors han participat en aquesta jornada centrada en l’emprenedoria i el relleu generacional en el món de l’agricultura

 

L’Aplec de joves al camp ha celebrat avui la seva cinquena edició dins de la 150 Fira de Sant Josep de Mollerussa, amb la participació d’uns 180 joves agricultors i alumnes de diverses escoles agràries de Catalunya, els quals han omplert de gom a gom la sala d’actes del Centre Cultural de Mollerussa. Aquesta jornada es va celebrar per darrera vegada l’any 2019 i s’ha decidit recuperar enguany, un cop superades les restriccions de la pandèmia. Ha estat organitzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC), Campus Empresarial Agrari, JARC, Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i les Escoles Agràries, i amb la col·laboració de Fira de Mollerussa.

 

El Secretari d’Alimentació del DACC, Carmel Mòdol, ha inaugurat la jornada amb un discurs on ha animat als joves presents a formar part de la transformació agrícola i a prendre part en la “construcció del món que vindrà”. També ha posat en valor la seva tasca com a base de l’alimentació de la societat, la qual ha lamentat que sovint no es té prou en compte i no es valora prou la feina que fan els pagesos, no només produint aliments, sinó també gestionant el territori. Finalment, també ha emplaçat els estudiants presents a seguir-se formant, per continuar millorant el producte que ofereixen els pagesos lleidatans.

 

Tot seguit, ha estat el torn del protagonista de la jornada, el Martí Canadell, un jove agricultor que ha treballat en tres continents diferents. Canadell, de 30 anys, ha explicat que quan era un adolescent no va arribar ni a acabar l’educació secundària, però quan va superar la vintena, va començar a pensar en marxar un temps a l’estranger per veure món i aprendre l’anglès, al mateix temps que treballava del que li agradava: l’agricultura. Va trobar feina a Irlanda i després als Estats Units, portant recol·lectores i altres màquines agrícoles. L’experiència li va agradar tant que va voler continuar obrint horitzons i també va acabar treballant al Canadà, Tasmània i Austràlia.

 

Canadell, que de seguida s’ha guanyat al públic present, ha volgut insistir que l’emprenedoria en el món rural “no té límits, només els que un mateix es posa” i els ha animat a sortir de la zona de confort. En acabar, també ha estat responent les nombroses preguntes dels presents, els quals han volgut saber més sobre les seves vivències en conreus d’aquí i de l’altra punta del món.

 

Finalment, la cap de programes de l’Escola Agrària Mas Bové, Almodis Pardo, ha dirigit una dinàmica participativa dels assistents respecte a l’emprenedoria, on s’ha intercanviat punts de vista sobre el món laboral agrícola.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca