L’Acadèmia Internacional de Música de Solsona viatja a L’Amistat amb dos concerts de cambra

El Teatre L’Amistat serà l’escenari els propers 17 i 21 d’agost a les deu de la nit de dos dels 22 concerts que el Festival de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS) ha programat enguany sota el lema A cor obert, ja que l’objectiu és arribar directe als cors del assistents als concerts, segons ha explicat aquest matí en roda de premsa Peter Thiemann, director artístic del festival. Aquesta és la cinquena ocasió des dels seus inicis que l’Acadèmia celebra un concert a la capital del Pla d’Urgell, seguint amb la voluntat del certamen de traslladar més enllà de les fronteres comarcals les activitats que organitza donada la qualitat internacional dels professors que treballen en el projecte. Cal destacar que l’Ajuntament de Mollerussa, a banda de programar aquests dos concerts que s’emmarquen dins Les Quatre Llunes, és també entitat col•laboradora ja que segons ha destacat Eduard Comalada, alcalde accidental i regidor de Cultura, “és un projecte en el qual creiem perquè ofereix un element cultural que ajuda a desenvolupar l’esperit crític i també dona possibilitats per a la projecció personal i professional dels assistents”..

El primer dels concerts que es farà a Mollerussa i que en un principi estava programat a la Casa Canal serà dimarts 17 d’agost i anirà a càrrec d’alumnes del curs, que en aquesta novena edició de l’AIMS són un total de 45 músics de 15 nacionalitats diferents com Israel, Mèxic, Gran Bretanya o Jordània. El programa del concert, que estarà dirigit per Alexander Anissimov, director de l’Orquestra Nacional de Bielorrússia, de l’Òpera de Rostov-on-Don i de la Busan Philarmonic de Corea, inclou la Serenata per a cordes op.48 de Piotr Txaikovski, entre altres obres.

El segon concert, dissabte 21, serà el que oferirà l’Orquestra de Cambra formada pels professors de l’AIMS reconeguts solistes de les millors escoles i orquestres d’Europa. El concert que es podrà escoltar a Mollerussa comptarà amb la presència de Evgueni Grach, violí solista de la London Symphony Orchestra; Andriy Viytovych, viola solista de la Royal Opera House Covent Garden de Londres; Roel Dieltiens, violoncel•lista creador de l’Ensemble Explorations, Bèlgica; Seon-hee Myong, professora de la Fundació Barenboim-Said; Bodgan Zvoristeanu, primer concertino de l’Orchestre de la Suisse Romande de Ginebra; Ulrich Knörzer, viola de l’Orquestra Filharmònica de Berlín i Peter Thiemann, violoncel solista de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, director artístic d’AIMS i professor de la Fundació Barenboim-Said. La Sonata per a violí i piano op.18 de Richard Strauss, la Sonata per a viola solo (1966) de Fjodor Druzhinin o la Serenata op.37 de Nikolái Rimsky-Kórsakov, seran algunes de les peces que formaran part de la programació d’aquest concert.

A més a més, els usuaris de la Llar Terres de Ponent per a discapacitats físics podran també gaudir de la música de l’acadèmia a través d’un concert a càrrec dels alumnes que tindrà lloc dimarts 17 a les 18 hores. Aquest concert forma part del programa AIMS social a través del qual es duen a terme un seguit de concerts a residències, hospitals i centres d’acollida.
 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca