L’Ajuntament adjudica la millora del carrer de Prat de la Riba que manté el doble sentit i amplia la vorera

El carrer de Prat de la Riba és una de les vies d’accés a la ciutat i discorre paral·lel a la via del tren
  • Les obres, que tenen un pressupost de 218.226 euros i un termini d’execució de 2,5 mesos, suprimiran les places d’aparcament

 

L’Ajuntament ha aprovat a través de la Junta de Govern adjudicar a Romà Infraestructures i Serveis el projecte de millora de l’entorn urbà del carrer de Prat de la Riba, paral·lel a la via del tren, on es preveu suprimir l’aparcament que actualment hi ha en filera així com la vorera nord, intransitable per l’amplada, per donar així amplada a la vorera sud, adjacent a la banda urbanitzada. Així mateix, també es preveu deixar els dos circuits de circulació existents ara per tal d’afavorir la mobilitat en aquesta entrada al centre de la ciutat.  Les obres han estat adjudicades per un import de 218.226 euros amb l’IVA inclòs i tenen un termini d’execució de 2 mesos i mig, segons ha indicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

 

En aquest sentit, cal recordar que la supressió de les places per estacionar es veuran compensades amb la creació d’una nova zona d’aparcament a l’altre costat de la via, en el solar que ha quedat contigu a la nova estació d’autobusos. Les obres de condicionament del solar que permetran estacionar una cinquantena de vehicles podrien estar enllestides la primera setmana de febrer, abans d’iniciar-se les obres al carrer de Prat de la Riba, per a les que ja s’han previst les contribucions especials que es portaran a l’aprovació del Ple ordinari previst per aquest proper dijous. L’alcalde ha explicat que aquesta millora compta amb una subvenció per part de la Diputació de Lleida de 121.000 euros i que la resta de l’import del projecte, que estava pressupostat inicialment en 242.487 euros, es repartirà a parts iguals entre el consistori i el veïnat.

 

El projecte contempla també l’execució de tres passos de vianants elevats, dos en els carrers transversals que desemboquen al carrer de Prat de la Riba i que són els carrers d’Anselm Clavé i del President Macià, i un altre en la intersecció amb el carrer del Carme. En els tres casos, la solució adoptada és donar continuïtat al paviment de la vorera per tal d’afavorir la preferència del vianant davant el vehicle. Així mateix, també està previst enderrocar la claveguera d’aigües residuals existents per tal de substituir-la per una altra al igual que els pous i les escomeses existents així com també hi ha prevista la col·locació d’una nova canonada per a la recollida de les aigües pluvials.

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca