L’Ajuntament afavoreix mesures mediambientals i de promoció d’habitatge al modificar les taxes per al 2020

L’alcalde, Marc Solsona, i el portaveu d’ERC, Engelbert Montalà, a la roda de premsa conjunta
  • L’equip de govern de JxCAT i el grup d’ERC acorden potenciar les plaques solars i els vehicles elèctrics així com pujar un 10% la taxa de la brossa i gravar un 30% l’IBI de pisos que faci 2 anys que estiguin buits

 

L’Ajuntament de Mollerussa portarà a l’aprovació del Ple extraordinari convocat per al pròxim 4 de novembre l’increment d’un 10% en la taxa per a la recollida d’escombraries, fet que suposarà que un domicili tipus passi de pagar 70 euros a pagar-ne 77, per sota de la majoria de capitals de comarca de dimensions similars i més grans.  Així mateix, també es proposarà contemplar un recàrrec del 30% en l’Impost de Béns Immobles (IBI) per aquells habitatges que faci més de dos anys que estan desocupats.  Ho han explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i Engelbert Montalà, portaveu del grup municipal d’ERC, després de l’acord al quals han arribat l’equip de govern i la formació majoritària a l’oposició del consistori amb l’objectiu d’afavorir mesures mediambientals i de promoció de l’habitatge a la ciutat.

 

Pel que fa a l’increment en la taxa de la brossa, Solsona ha explicat que està motivat, per una banda, per l’increment del 14% del cànon per residus i, d’una altra, pel fet que també s’augmenti en un 12% el preu del tractament d’aquests residus a l’abocador. A aquestes pujades cal sumar, segons l’alcalde, el fet que en els darrers 3 anys s’ha produït un increment dels impropis en la recollida selectiva i ha posat per exemple que en les fraccions d’envasos i de paper, que són les més fàcilment reciclables, s’ha produït un increment del 25% al 42% d’elements que no corresponent a aquesta fracció, motiu per al qual ha indicat que cal plantejar noves campanyes de sensibilització d’acord amb el Consell Comarcal del Pla d’Urgell que és el gestor del servei. Per la seva banda, Montalà ha indicat que per part d’ERC s’assumeix la necessitat d’aquest increment i es fa la proposta acceptada per l’equip de Govern de bonificar les famílies nombroses i monoparentals en funció dels ingressos anuals de la unitat familiar amb l’objectiu de contribuir a fer una “Mollerussa més sostenible i social”.

 

Quant a l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), es congela el percentatge però es modifica per incorporar mesures mediambientals com són la bonificació del 50% sobre la quota íntegra dels habitatges que instal·lin sistemes per a l’aprofitament de l’energia solar i, a proposta d’ERC, també gravar en un 30% de recàrrec aquells habitatges que faci més de dos anys que són desocupats. Aquesta mesura busca incentivar la cessió d’aquests habitatges a la borsa que gestiona l’Ajuntament i així donar sortida a la demanda que hi ha a la ciutat en aquest sentit, segons ha indicat l’alcalde.

Una altra de les ordenances fiscals que es modifica és l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), ja que seguint amb la línia adoptada per l’IBI es bonifica en un 95% les llicències d’obres que contemplin la instal·lació de plaques solars i a petició d’ERC bonificar en un 50% aquelles relatives a habitatges socials protegits. També les mesures mediambientals motiven la modificació de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), el qual es modifica per incorporar bonificacions del 75% per als vehicles classificats com a Zero emissions o ECO.

 

Adhesió a l’Associació de Municipis per a la mobilitat sostenible i transport urbà

 

Un altre dels punts de l’ordre del dia del Ple extraordinari serà la proposta per adherir-se a l’Associació de Municipis per a la Mobilitat Sostenible i el Transport Urbà (AMTU), una agrupació voluntària d’ens locals que té per finalitat contribuir a la millorar del transport col·lectiu del municipis membres així com proporcionar-los un assessorament tècnic. En aquest sentit, Solsona ha indicat que l’objectiu del consistori amb aquesta adhesió és fer un encàrrec d’estudi per valorar la viabilitat d’un transport urbà públic a la ciutat.

També es proposarà modificar el conveni de col·laboració amb l’Associació de Protecció Civil de Mollerussa per aportar una col·laboració econòmica a la seva tasca, la contractació d’una operació de crèdit per import de 195.000 euros a Caixabanc i una modificació de crèdits per un import total de 38.257 euros.

 

 

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca