L’Ajuntament ajorna la recuperació de la Milla Nàutica per conservar l’hàbitat de dues especies vulnerables

L’Ajuntament de Mollerussa ha decidit no recuperar per aquesta edició de la Festa Major, que tindrà lloc del 18 al 21 de maig, la Milla Nàutica que va ser suprimida al 2008 i que consistia en una baixada amb embarcacions diverses per la banqueta del canal. Així ho ha valorat després de ser advertit per l’entitat conservacionista Egrell de l’amenaça que suposaria per dues espècies vulnerables que hi tenen l’hàbitat. Es tracta de la rata d’aigua (Arvicola sapidus), un petit mamífer rosegador (a la imatge) que mesura entre 16 i 23 centímetres tot i que té una cua de 12 centímetres de mitjana, i la bavosa de riu (Salaria fluviatilis), una espècie de peix d’uns 15 centímetres, allargat i sense escames.

Segons alerta Egrell, una institució sense ànim de lucre formada per biòlegs, enginyers forestals, agrònoms, entomòlegs, ornitòlegs i pagesos sensibilitzats en la conservació de la natura de les terres de Lleida, aquestes dues espècies catalogades com a vulnerables, s’alimenten de les plantes que poblen la llera de la banqueta i que s’haurien de segar per tal que les embarcacions poguessin baixar amb seguretat. Per aquest motiu, segons ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, des del consistori es va optar per no recuperar, ara per ara, aquest esdeveniment per tal de contribuir a mantenir la presència d’aquestes dues espècies en l’ecosistema del canal, ja que són indicadors del bon estat del mateix. Solsona ha recordat a més que el consistori es va adherir recentment al manifest de la Plataforma Canal Viu en defensa de les arbredes del canal i del seu entorn i que, per coherència, no tindria sentit afavorir un ús lúdic que perjudica aquesta defensa.

Cal recordar, en aquest sentit, que l’Ajuntament va elaborar l’any passat per aquestes dates una enquesta popular a través del programa de la Festa Major per saber si la ciutadania volia recuperar aquest esdeveniment. La majoria dels que van respondre, que val a dir que va ser un percentatge poc nombrós, van avalar aquesta recuperació.

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca