- El procés participatiu estarà obert fins el 31 d’octubre en l’apartat creat a www.mollerussa.cat on també es troba informació de cada projecte
L’Ajuntament de Mollerussa anima a participar en la votació per decidir quina proposta ha de guiar la reforma del parc municipal. El procés participatiu per decidir entre els tres projectes finalistes es tancarà aquest dijous dia 31 d’octubre. El primer termini de votacions, que es va obrir el 19 de setembre, va acabar el passat 10 d’octubre amb un empat entre dos dels projectes, motiu pel qual es va optar per ampliar el període de votacions.
Així, es pot votar fins aquest dijous a través de la plataforma DecidimCAT, una plataforma digital de participació ciutadana que l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) posa a disposició de les administracions públiques per aquest tipus de consultes. Poden votar totes aquelles persones majors de 16 anys que estiguin empadronades a Mollerussa abans de l’1 de setembre d’enguany.
Per exercir el vot, només cal entrar a www.mollerussa.cat i el baner principal portarà als usuaris directament a la plataforma, on caldrà registrar-se i escollir l’opció preferida. En aquest mateix apartat, també es podrà disposar d’informació visual de cada un dels projectes. Així mateix, es presentarà una breu enquesta addicional per aprofundir en l’opinió dels votants amb preguntes com, per exemple, quines activitats voldria poder fer al parc o com de necessàries es creuen les zones amb gespa o enjardinades. Per aquelles persones que tinguin dificultats per entrar a la plataforma, l’Ajuntament posa a la seva disposició una atenció personalitzada a través de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania i el Casal Municipal Sènior.
Cal recordar que les tres propostes finalistes del concurs van ser escollides pel jurat format per un jurat format per l’enginyer de Camins, Canals i Ports Joan Santacana Espasa i els arquitectes Xavier Brufau Niubó, Lluís Guasch, Julio José Mejón Artigas i Xavier Brufau Niubó. Són Vores, del mallorquí Antoni Prat; Para, respira, gaudeix, de l’equip Paisarquitectures, format per Núria Gassó i Eduard Vilà, de Tarragona; i Ágora, del madrileny Emilio Díaz González
Un eix vertebrador des de la carretera de Miralcamp al carrer de Tarragona
Una de les línies conceptuals comú entre els tres projectes és l’eix vertebrador que travessa el parc des de la carretera de Miralcamp fins al carrer de Tarragona, reforçant l’entrada d’aquest darrer carrer com a principal i convertint el carrer d’accés al CAP en passeig amb prioritat per a vianants i bicicletes. Així mateix, com a trets comuns també hi ha la previsió d’utilitzar l’espai per a diferents usos i esdeveniments, entre ells els firals i també el tractament de les mitgeres al voltant del parc per crear elements que en mitiguin l’impacte visual.