L’Ajuntament aposta perquè usuaris del casal portin la seva experiència a les escoles en horari lectiu

L’Ajuntament de Mollerussa, a iniciativa de la regidoria de Benestar Social, seguirà enguany amb el projecte intergeneracional d’intercanvi d’experiències en horari lectiu entre usuaris del Casal per a la Gent Gran i alumnes dels quatre centres d’educació primària, tres públics i un concertat, que hi ha a la ciutat. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanya del regidor de l’àrea Josep Lavin i la tècnica responsable del programa, Carme Tudela. L’experiència es repeteix donada la bona acollida i la valoració positiva per part de tots els agents implicats en la iniciativa que es va dur a terme el curs passat per primera vegada i de la que se’n van beneficiar 1.500 alumnes des d’educació infantil a primària i una dotzena d’avis que habitualment acudeixen al casal. L’objectiu d’aquesta experiència de treball intergeneracional és completar la formació dels alumnes d’una manera més lúdica i alhora oferir als usuaris del casal la possibilitat de transmetre els seus coneixements.

En aquesta ocasió, s’ha incrementat el nombre de participants procedents del casal, que són una quinzena, i també s’ha incorporat una nova activitat com és un taller sobre la història de Mollerussa durant la postguerra, que anirà de la mà del cronista oficial de la ciutat, Miquel Polo. Així mateix, també es faran alguns canvis en el de costura que van dur a terme l’Antonieta Balcells i la Ramona Peraire, ja que a petició del professorat, a banda d’ampliar-ne l’horari, també s’apostarà per treballar la motricitat fina ensenyant als alumnes com es cus un botó o com fer un trau. També es variarà el de sardanes, que duen a terme Mercè París i Joan Pons, ja que, a banda de mostrar els diferents punts o el galop de cortesia, també es farà un incís especial en la música de cobla.

A banda d’aquests tallers, es repetiran el de violí de la mà de Josep Maria Tamarit; el de bitlles, amb Antonio de la Cruz, Pepito Magrí i Josep Pedrosa, i el de titelles que porten a escena a les escoles Herminia Defior, Mercè París i Antonieta Guillaumet. A banda, dels usuaris implicats, el projecte compta també amb la implicació d’algunes entitats de la ciutat com l’Agrupació Sardanista, el Club de Bitlles i Acudam.

La primera de les activitats programades, que s’han concentrat durant el segon i tercer trimestre del curs, tindrà lloc dilluns dia 16 a l’escola Ignasi Peraire amb el taller sobre el violí. La resta dels tallers s’aniran distribuint fins al juny en funció també de les edats dels escolars.
 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca