L’Ajuntament aprova noves taxes pel 2020 per afavorir mesures mediambientals i de promoció d’habitatge

L’Ajuntament de Mollerussa va aprovar en el Ple extraordinari d’aquest dilluns dia 4  l’increment d’un 10% en la taxa per a la recollida d’escombraries, fet que suposarà que un domicili tipus passi de pagar 70 euros a pagar-ne 77. La nova taxa, que contempla bonificacions de fins al 75% en funció de la renda, tira endavant amb els vots a favor de l’equip de govern de JxCat i el grup municipal d’ERC, els quals van arribar a un acord previ, i els vots en contra del PSC i del PP.  L’Ajuntament motiva aquest augment en l’increment  del 14% del cànon per residus que se li aplica i, d’una altra, al fet que també s’augmenti en un 12% el preu del tractament d’aquests residus a l’abocador.

També va tirar endavant la proposta de contemplar un recàrrec del 30% en l’Impost de Béns Immobles (IBI) per aquells habitatges que faci més de dos anys que estan desocupats, un punt també acordat entre JxCat i ERC al qual varen votar en contra el PSC i el PP. Quan a l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), es congela el percentatge però es modifica per incorporar mesures mediambientals com són la bonificació del 50% sobre la quota íntegra dels habitatges que instal·lin sistemes per a l’aprofitament de l’energia solar.

D’altra banda, el Ple va aprovar per unanimitat la modificació de l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), ja que seguint amb la línia adoptada per l’IBI es bonifica en un 95% les llicències d’obres que contemplin la instal·lació de plaques solars i a petició d’ERC bonificar en un 50% aquelles relatives a habitatges socials protegits. També hi va haver unanimitat en la modificació de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), el qual incorpora bonificacions del 75% per als vehicles classificats com a Zero emissions o ECO.

Un altre dels punts de l’ordre del dia del Ple extraordinari fou la proposta per adherir-se a l’Associació de Municipis per a la Mobilitat Sostenible i el Transport Urbà (AMTU), una agrupació voluntària d’ens locals que té per finalitat contribuir a la millora del transport col·lectiu dels municipis membres així com proporcionar-los un assessorament tècnic. Hi va haver unanimitat en la proposta que té per objectiu fer un encàrrec d’estudi per valorar la viabilitat d’un transport urbà públic a la ciutat.

També hi va haver unanimitat en la modificació del conveni de col·laboració amb l’Associació de Protecció Civil de Mollerussa per aportar una col·laboració econòmica a la seva tasca,  en la contractació d’una operació de crèdit per import de 195.000 euros a Caixabanc i en l’aprovació d’una modificació de crèdits per un import total de 38.257 euros.

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca