L’Ajuntament atén mil persones a través de la Borsa de Mediació per al lloguer social

L’Ajuntament de Mollerussa, a través de la Borsa de Mediació per al lloguer social, ha atès prop de mil persones en un any, segons es reflecteix en la memòria d’aquest servei nascut del conveni signat amb Adigsa amb un doble objectiu: dur a terme actuacions que facilitin als ciutadans i ciutadanes amb ingressos més baixos l’accés a un habitatge digne en règim de lloguer a preus assequibles i gestionar la tramitació d’ajuts al lloguer.

En aquest sentit, durant l’any passat la borsa va rebre un total de 49 sol·licituds d’habitatges de lloguer i va informar a 16 propietaris del funcionament i els avantatges que se’ls pot oferir a través d’aquest servei. En aquest cas, la Generalitat ofereix als propietaris que signen contractes de lloguer a través de la borsa una assegurança gratuïta de risc i caució durant dos anys. Aquesta assegurança, entre altres cobertures, els garanteix 8 mesos d’impagament de lloguer i queden cobertes al 100% les despeses judicials en cas de desnonament.

Pel que fa a les gestions per a la tramitació d’ajuts al lloguer, durant l’any 2008 es van gestionar 110 sol·licituds de lloguer per persones amb risc d’exclusió social residencial finançats per la Generalitat, el que és coneix com a Lloguer Just. D’aquests, 66 han tingut un resultat positiu i la resta han estat desestimats. També cal assenyalar que a principis de l’any passat l’Estat va treure una convocatòria d’ajudes per a joves d’entre 22 i 30 anys amb l’objectiu d’ajudar-los a emancipar-se.

Quant al Registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial, la borsa va recollir durant l’any passat un total de 64 sol·licituds d’informació sobre futures adjudicacions. D’aquests sol·licitants, un 40% estaven interessats en pisos de lloguer i la resta en la compra. En aquest sentit, al febrer es va començar la inscripció de sol·licitants en aquest registre per tal que puguin fer oficial la seva demanda.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca