L’Ajuntament elabora un protocol intern de prevenció d’abusos a infants i joves en equipaments municipals

Una imatge amb l’Ajuntament de Mollerussa de fons
  • Serà un dels punts del darrer Ple ordinari del mandat el pròxim dijous

 

L’Ajuntament portarà a l’aprovació del darrer Ple ordinari del mandat l’aprovació del protocol intern de protecció i prevenció d’abusos a infants i joves en equipaments municipals amb l’objectiu d’establir les pautes d’actuació davant de possibles situacions de maltractament o abús sexual infantil a les instal·lacions municipals així com ajudar a detectar-les si la víctima és usuària d’aquests equipaments encara que es produeixen en altres àmbits. Ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual s’ha mostrat satisfet de la creació d’aquest protocol, el qual s’ha elaborat conjuntament amb la fundació Vicki Bernadet i la col·laboració de tècnics municipals responsables dels diferents equipaments.

 

El protocol respon a la voluntat de l’Ajuntament de treballar des de la protecció a la infància i la joventut i és un dels eixos estratègics del segon Pla Local d’Infància i Adolescència que es va aprovar per Ple el passat 27 de gener de 2021. Recull diferents àmbits que van des de l’abordatge de la problemàtica fins a la sensibilització i la prevenció passant pels principis d’actuació i el circuit intern d’intervenció.

 

El Ple, que serà retransmès per Ràdio Ponent, també inclourà entre els punts de l’ordre del dia la renúncia al llegat d’una casa al carrer Migdia condicionat a la construcció d’una residència d’avis una vegada extingit el dret d’usdefruit vitalici. L’alcalde ha explicat que la renúncia està motivada pel fet que els terrenys on està ubicada la casa encara estan per desenvolupar i tenen una afectació del 50%, la qual cosa dificultaria a ajuntaments futurs poder donar compliment a la voluntat del difunt.

 

Altres punts seran una modificació de crèdit per un import de 33.000 euros, la qual inclou, a banda de la compra d’una nova caldera per a la piscina coberta, assumir els serveis de les càmeres instal·lades a diferents equipaments municipals esportius perquè es pugui veure l’activitat en obert i no sigui necessari estar-hi subscrit. També es passarà un expedient de reconeixement de crèdits per import de 190.000 euros així com es donarà compte de la liquidació del pressupost del 2022, la qual un cop incorporats diferents ajustaments es tanca amb un romanent de tresoreria en negatiu de 380.000 euros que corresponen als increments derivats per l’augment dels costos en energia que no estaven contemplats, segons ha dit l’alcalde, el qual ha assegurat que “la situació econòmica de l’Ajuntament està reendreçada i es pot fer front a totes les obligacions, ja es disposa de 2,7 M€ en líquid”. Igualment s’ha referit a la ràtio d’endeutament que se situa a 31 de desembre se situa a 61,6% i a la ràtio d’estalvi net que és del 15%.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca