L’Ajuntament impulsa el projecte (RE)ActivemMollerussa per respondre amb un pla d’acció a la crisi postCovid-19

La presentació del Pla d’Acció s’ha fet en format virtual amb la participació de l’alcalde i tots els portaveus dels grups municipals
  • Té la complicitat de tots els grups municipals al consistori i s’articularà a través d’un pla participatiu amb taules de treball en 5 àmbits concrets

 

L’Ajuntament de Mollerussa impulsa el programa (Re)ActivemMollerussa amb l’objectiu de donar resposta a les conseqüències provocades per l’emergència social i econòmica casada per la Covid-19. Es tracta d’un programa, que compta amb el suport de tots els grups municipals del consistori, a través del qual es vol dissenyar les línies estratègiques a seguir a curt i a mitjà termini. El programa se centra en 5 àmbits concrets com són el social i de salut, l’econòmic, l’educatiu, el cultural i esportiu i el referent al sector del turisme i el lleure. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Planificació Estratègica i portaveu de JuntsxMollerussa, Pere Garrofé. Marc Solsona ha dit que “no es tracta de fer un pla de percepcions sinó que sigui participat per la societat civil i això ens interpel·la a tots”.

 

També han estat presents a la roda de premsa, que s’ha fet en format virtual, els portaveus dels altres grups municipals al consistori. En aquest sentit,  Engelbert Montalà (ERC) ha agraït la mà estesa de l’equip de govern per participar de la iniciativa, la qual “permetrà tenir una fotografia real de la situació a afrontar”. Per la seva part, Joel Bastons (PSC), ha afirmat que des del consistori no s’havia fet encara un pla d’acció d’aquestes dimensions i ha destacat la importància de tirar-lo endavant amb la participació de tots els grups polítics. Joan Simeón (PP), per la seva banda, ha destacat el fet d’anar “tots a una i sumar”, ja que venen temps difícils i es tracta d’un pla d’acció immediat.

 

El programa s’articularà a través d’un procés participatiu al voltant de cinc taules de treball formades per persones vinculades a cada un dels àmbits definits, que han estat consensuades per tots els grups polítics tot i que tenen perfil tècnic. En aquestes taules, es portaran a debat diferents propostes que seran analitzades per tal que en una segona fase, un cop seleccionades i concretades, es defineixin les línies estratègiques a seguir. Les dues següents fases seran la de concreció del Pla d’Acció i la de l’execució del mateix en funció sempre de la disponibilitat pressupostària. La previsió és que el Pla d’Acció ja estigui concretat al setembre per començar a prioritzar les actuacions a desenvolupar, tal com ha explicat Pere Garrofé, el qual ha indicat que això no treu que les actuacions més urgents que es considerin es puguin tirar endavant abans que el pla estigui definit.

 

La voluntat del consistori és que tota la ciutadania pugui participar amb les seves propostes. Per això, per recollir-les s’ha habilitat un formulari a través de la pàgina web, accessible clicant en el bàner principal superior, així com un correu electrònic reactivem@mollerussa.cat Totes les propostes que s’hi recullin seran analitzades en les taules de treball, la primera de les quals relacionada amb l’àmbit educatiu tindrà lloc aquest dijous dia 11 de juny de forma presencial a la Sala Polivalent de L’Amistat. El calendari seguirà el dia 16 amb la taula econòmica; el 18, per a la social i de salut; el dia 22 per a la taula de l’àmbit cultural i esportiu i es tancarà amb la dedicada al turisme i al lleure el dia 30 de juny.

La concreció del Pla d’Acció haurà de tenir en compte també que totes les propostes s’ajustin a sis eixos transversals que són: sostenibilitat i canvi climàtic, igualtat, pedagogia, tecnologia i transformació digital, transparència i governança.

 

 

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca