L’Ajuntament incrementa les taxes municipals en un 3% de mitja, un punt i mig per sota de l’IPC

L’Ajuntament de Mollerussa té previst incrementar en un 3% de mitja les taxes municipals de cara a l’any vinent, un increment que se situa un punt i mig per sota de l’IPC. En aquest sentit, cal destacar que el consistori manté el seu coeficient pel que fa l’IBI urbana en el 0,750 així com també l’impost de construcció (ICIO) que continua en el 2,45% de coeficient. Pel que a l’apartat d’IBI, també s’incorpora una taxa nova amb un coeficient de l’1,3% en previsió de donar cobertura a la demanda de permisos per instal·lar plaques solars per tal d’obtenir energia fotovoltaica.

D’altra banda les inversions fetes en les obres de construcció d’una nova bassa i d’una canonada per portar aigua des del Salt del Duran fins a aquesta bassa, han portat a l’Ajuntament a pujar en un 7% la taxa del preu públic de subministrament d’aigua potable, un increment que ha estat autoritzat per l’Agència Catalana de l’Aigua ja que el preu de l’aigua està intervingut.

Un altra taxa que s’incrementa és la de la recollida d’escombraries després que l’any passat es mantingués. En aquest cas la pujada és d’un 5% i ve motivada per la implantació, obligada per llei, de la recollida selectiva de la matèria orgànica. Així mateix també es puja en un 2,5% l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, un impost que no s’havia tocat des del 2006.

Així mateix, en aquest apartat també s’han revisat algunes taxes com la referent a l’ocupació de la via pública amb materials de construcció ja que, entre altres punts, es determina que l’ocupació de voreres que no superin els 20 centímetres de separació de la façana no es considerarà ocupació com es feia fins ara. També hi haurà una modificació en la taxa d’ocupació de la via pública amb taules i cadires. En aquest sentit, es passarà a pagar per mesos quan abans era per trimestre ja que s’establiran dos períodes diferenciats: un ordinari que abastarà des de març fins a octubre i un altre extraordinari que inclourà la resta de mesos.

Les noves ordenances municipals serà un dels temes que es debatran en el ple del proper dijous on també hi haurà la renovació d’una operació de crèdit a curt termini per 240.000 euros i l’aprovació de l’informe de sostenibilitat econòmica i el document de resum de l’abast de les determinacions del POUM.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca