L’Ajuntament licita el servei de manteniment de la jardineria i l’arbrat de les zones verdes de la ciutat

L’Ajuntament de Mollerussa té previst portar a l’aprovació del Ple ordinari que tindrà lloc aquest dijous l’expedient de contractació del servei de manteniment de la jardineria i l’arbrat de les zones verdes de la ciutat. Es tracta d’un total de 327.658 metres quadrats distribuïts per tot el municipi i que suposen gairebé 22 m2 per habitant, la gestió dels quals surt a concurs per 347.296 euros anuals (IVA exclòs) amb una durada del contracte de 4 anys prorrogables a 2 més.

Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde Marc Solsona, el qual ha indicat que, tot i que fins al moment, aquest servei s’ha fet amb mitjans i personal propi o empreses de serveis contractades esporàdicament, la realitat actual no permet seguir fent-ho així. En aquest sentit, ha dit que tant els treballadors de la brigada especialitzat en jardineria com també la maquinària existent es van envellint, una circumstància que se suma al fet que les tasques que es duen a terme des del servei d’atenció externa municipal cada cop són més i més variades ja que inclouen reparacions d’obra civil, muntatges d’esdeveniments culturals, fires i festes locals, entre altres. Solsona ha precisat que s’externalitza el servei amb la voluntat de millorar la zona verda de la ciutat i que el personal que fins ara s’encarregava de les tasques de jardineria continuarà adscrit a la brigada municipal.
Per tal de poder treure a concurs aquest servei, el consistori ha elaborat un pla de gestió que desvetlla que la ciutat compta amb 127.486 m2 de gespa, 85.870 de prat, 114.301 de caminals i zones amb àrids i 3.587 arbres i 2.110 arbustos. Així mateix, dins aquest pla de gestió també s’inclouen 6 fonts o jocs d’aigua com són els de les places de l’Ajuntament i de Sant Jaume, els de l’avinguda del Canal i la carretera de Torregrossa així com els del parc municipal i el parc de la Serra. També indica que la captació d’aigua pel reg es fa a través de 29 pous repartits per les zones verdes.
Així, per aquest volum de feina, el pla de gestió indica que l’empresa que s’adjudiqui el servei ha de comptar amb un auxiliar administratiu i un enginyer tècnic agrícola o un enginyer agrònom a mitja jornada i dos equips de treball formats cada un per un cap de colla o mestre jardiner i dos peons, tots a jornada completa. També es posa de manifest que per tal de fer el seguiment per part del consistori, el contractista lliurarà un comunicat de treball on es detallin les labors realitzades i les novetats que es considerin oportunes. Així mateix, setmanalment, també facilitarà un programa aproximat de les actuacions a realitzar la setmana següent.

Aprovació del compte general, un dels punts del Ple ordinari

L’aprovació del compte general del 2015 serà també un dels punts previstos en l’ordre del dia del Ple. En aquest sentit, Solsona ha indicat que el del 2015 va ser un exercici de continuïtat que va permetre contenir la despesa i rebaixar la partida destinada a amortitzacions, que ha estat de 941.519 euros. També ha destacat el fet que el passat va ser el segon any consecutiu que es va tancar amb cap despesa sense consignació i cap nota d’objecció a les factures i ha indicat que a 31 de desembre del 2015 hi havia 8 factures pendents de pagament per un import de 41.700 euros una xifra sensiblement inferior a les 367 factures per valor de 382.020 del tancament del 2014 i amb una diferència encara més gran amb les 3.762 per import de 5,3 milions del 2011. Pel que fa al ràtio d’endeutament, l’alcalde ha dit que se situa en el 99%, inferior al 103% de l’any anterior, i que l’objectiu del 2016 es rebaixar-lo cap al 80% per arribar al 75% a final de mandat.

Solsona també ha explicat que un altre dels punts de l’ordre del dia serà la renovació del càrrec de Jutge de Pau titular després de la renúncia de l’actual així com també la modificació d’una ordenança fiscal per tal de no fer pagar les plaques per senyalitzar les obres menor. Així mateix també ha indicat que, de moment, hi ha presentades dues mocions per part del grup d’ER relatives a l’adhesió de Mollerussa a la Plataforma Canal Viu i una altra per instar a la Generalitat a implementar la llei per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.
 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca