L’Ajuntament tindrà un pressupost de 14,8 M€, un 6% inferior al del 2018 que va finançar el Pla de Barris

Eliminar barreres arquitectòniques, millorar instal·lacions esportives i parcs infantils i un Pla de Protecció Animal, projectes destacats

 

L’Ajuntament de Mollerussa portarà a l’aprovació del Ple extraordinari del proper divendres dia 21 un pressupost inicial de 14.819.302 euros, que suposa una reducció del 6% respecte al de l’any anterior que va ser el més ambiciós de la seva història amb 15.793.332 euros al incloure 3 milions d’euros per finançar les obres de reforma del centre de la ciutat a través del Pla de Barris. Ho ha explicat l’alcalde Marc Solsona, qui ha assegurat que “amb aquest pressupost es torna a recuperar musculatura a l’estructura de l’Ajuntament després de la crisi” i  s’equilibren les macropartides ja que “totes pivoten en el mateixos percentatges”.  El del 2019 és el pressupost més elevat  després del de l’any passat i gairebé igual que el del 2008, just abans de la crisi.

 

Solsona ha explicat que, per això, s’incrementa el capítol de les despreses de personal, que puja un 15,8%,  si es compara amb l’inicial però únicament un 6% si es té en compte el final,  i també el de despesa corrent que ho fa en un 7,5%. L’alcalde ha motivat l’increment en el capítol 1 bàsicament per la posada en funcionament de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, que implica una reestructuració interna de personal i noves contractacions, així com també per la contractació de 4 agents més de policia amb l’objectiu d’anticipar-se al desplegament del Reial Decret que permet la jubilació anticipada dels policies i poder fixar enguany una plantilla de 22 agents. Pel que fa a l’augment previst de la despesa corrent, Solsona ha destacat una partida de 20.000 euros per al Pla de Protecció Animal, 30.000 euros per a l’elaboració de la relació de llocs de treball al consistori i també la contractació “per millorar l’eficiència” d’un servei d’assessorament extern per dur el control de la concessió del servei de jardineria i un altre per elaborar un pla de xoc per a l’estalvi energètic.

 

Inversions al casal d’avis, al camp de futbol i al carrer del Nord

 

Pel que fa al capítol d’inversions, Solsona ha explicat que inicialment es fixen en 619.000 euros quan en l’anterior pressupost van ser 2,9M€ ja que incloïen les obres del Pla de Barris. En aquest sentit, ha indicat que a aquesta partida se sumarà en la primera modificació del pressupost el romanent del Pla d’Inversió 2017-2018 que ascendeix a 382.000 euros. Com a projectes destacats en aquest àmbit, l’alcalde s’ha referit als 113.000 euros del pla de supressió de barreres arquitectòniques, als 120.000 euros de la primera fase del pla de millora d’instal·lacions esportives, als 60.000 euros per a la renovació de parcs infantils, als 45.000 de la renovació de la calefacció del Casal per a la Gent Gran, els 60.000 euros per la renovació de la gespa del artificial del camp de futbol, als 50.000 euros per al sanejament del clavegueram del carrer del Nord, els 30.000 per arranjament de pàrquings i als 120.000 euros de les obres previstes a l’antic Musicland. Així mateix, també s’obre una partida per tal d’impulsar un concurs d’idees per donar un nou ús a la piscina que ara està en desús a la les piscines municipals amb la voluntat d’incrementar la làmina d’aigua i també integrar l’espai al parc municipal. També es preveu una partida de 30.000 euros per impulsar el programa No et quedis a casa.

 

Amortitzacions de deute per un 1,6 milions d’euros, sent l’11% del total

 

Un altre dels capítols importants a destacar és el de l’amortització de deute que puja un  6% i passarà a ser de 1,6M€, un 11% del pressupost, segons ha indicat Solsona, que ha afegit que la previsió és que a finals del 2019 s’arribi a una ràtio d’endeutament del 74,3%, fet que significaria que s’aconseguiria baixar del 75% després de molts anys, un percentatge que permet endeutar-se sense necessitat d’autorització.

 

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca