Contacte de premsa: Sílvia Torres Argelich / premsa@mollerussa.cat / 973 600 713

L’Ajuntament treu les bases per beneficiar-se del programa ‘Compartir és viure’ per a majors de 65 anys

Una imatge de la sala menjador d’un dels pisos
  • El consistori compta amb tres pisos cedits per l’Agència Catalana de l’Habitatge que podran acollir a un total de 6 persones que viuen soles

 

L’Ajuntament de Mollerussa ha aprovat la convocatòria pública per a beneficiar-se del programa Compartir és viure el qual té per objectiu promoure que persones majors de 65 anys que viuen soles puguin compartir un pis pagant un lloguer social. El programa compta inicialment amb tres pisos cedits per l’Agència Catalana de l’Habitatge dels quals se’n podran beneficiar sis persones que reuneixin un seguit de característiques definides en les bases de la convocatòria, que s’obrirà a partir de l’11 de febrer després de publicar-se al BOP i les sol·licituds es podran presentar al consistori a través de la Seu electrònica, tot i que s’oferirà un servei d’acompanyament personal a través de la figura de l’Amiga de la Gent Gran a aquelles persones que tinguin dificultats per fer els tràmits telemàticament.

 

En aquest sentit, en el procés de selecció de les persones beneficiàries es farà una valoració econòmica de la situació de cadascú però també una valoració social en la qual es tindrà en compte aspectes com el fet de viure sola, en un pis de lloguer, en un habitatge amb barreres arquitectòniques o amb un equipament inadequat. Així mateix, també es valorarà especialment el nivell de soledat social i de soledat emocional de les persones sol·licitants en base a diferents escales d’avaluació. Pel que fa a les persones propietàries d’un pis a Mollerussa que es vulguin beneficiar del programa, hauran de cedir aquest habitatge a la Borsa d’Habitatge Municipal per al seu lloguer social.

 

La durada inicial del contracte serà d’un any i es podrà prorrogar fins a un màxim de 3 anys sempre i quan la persona llogatera compleixi amb un pla de treball establert amb la figura de l’Amiga de la Gent Gran i mantingui la situació que li va donar accés al programa. En aquest sentit, el pla de treball té com a objectiu principal facilitar l’adaptació al nou habitatge i la bona convivència entre les persones convivents, motiu per al qual serà acordat conjuntament entre les persones llogateres i la tècnica encarregada de la dinamització d’aquesta convivència.

 

Pel que fa al preu del servei, les persones beneficiàries hauran d’abonar una renda mensual de 150 euros amb consums de subministraments inclosos, destinar l’habitatge arrendat a domicili habitual i ocupar-lo en el termini màxim d’un mes a partir del lliurament de claus, entre altres obligacions com la de mantenir el pis en perfectes condicions d’higiene i neteja o respectar les normes comunitàries per a una bona convivència veïnal.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca