Les capitals de comarca del Pla de Lleida treballaran un Pla de Mobilitat per millorar les interconnexions

Trobada d’alcaldes i alcaldesses de la Plana de Lleida celebrada a Balaguer
  • Balaguer acull la trobada on s’han abordat línies de treball comunes que apostin per afavorir l’habitatge i la fixació dels joves al territori

 

Impulsar un Pla de Mobilitat Territorial que afavoreixi les interconnexions entre els municipis de les comarques de la Plana de Lleida ha estat un dels acords als quals han arribat aquest divendres els alcaldes de les capitals d’aquestes comarques. La trobada, que ha tingut la paera en cap de Balaguer, Lorena González, com a amfitriona, ha comptat amb la participació de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el paer en cap de Lleida, Fèlix Larrosa; l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan; al paer en cap de Cervera, Jan Pomés; i l’alcalde de Les Borges Blanques, Josep R. Ferran.

 

Els representants de les sis capitals de comarca del pla de Lleida es van reunir al despatx de la paera en cap, on van tractar els diferents temes a partir de les reunions prèvies. En aquest sentit, la paera en cap de Balaguer ha destacat la voluntat de seguir treballant conjuntament per atendre les necessitats de la ciutadania, des d’una mirada transversal de territori, sobretot pel que fa a transport i mobilitat, educació i sanitat.

 

El Pla de Mobilitat Territorial, per a l’elaboració del qual es demanarà una reunió amb el departament de Territori, busca afavorir l’arrelament dels joves al territori amb la millora de les connexions ferroviàries i per carretera així com treballar de forma transversal perquè totes les capitals de comarca estiguin millor connectades.

 

A banda de la mobilitat, l’habitatge també ha centrat el debat per fer front al despoblament i treballar per oferir opcions al jovent de fixar-se al territori. En aquest sentit, s’han explorat les opcions de les sis capitals per accedir al pla per afavorir la creació de 50.000 habitatges públics impulsat per la Generalitat.

 

La reunió ha servit per posar sobre la taula la voluntat d’explorar les possibilitats dels diferents municipis, i així poder establir sinèrgies i propostes de treball que afavoreixin a la ciutadania, a banda de en la millora de la mobilitat i l’habitatge, també en educació i serveis sanitaris. Així mateix, s’ha consensuat la necessitat de demanar ajudes a administracions supramunicipals com al Diputació de Lleida per implementar projectes o sol·licitar subvencions.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca