Les obres del Museu de Vestits de Paper estaran enllestides a la tardor

El futur Museu de Vestits de Paper de Mollerussa serà una realitat aquesta tardor, segons ha confirmat aquest matí l’alcaldessa de la ciutat, Teresa Ginestà, durant la visita d’obres que ha fet acompanyada del subdirector general de Museus de la Generalitat de Catalunya, Daniel Solé, el director dels Serveis Territorials de Cultura, Ferran Rella, i el regidor de Cultura, Eduard Comalada. Ginestà ha explicat que les obres van a bon ritme cosa que permetrà, gairebé amb seguretat, acabar les obres molt abans del que estava previst. D’aquesta manera, el museu contribuirà a conformar un itinerari cultural i turístic per la comarca al afegir-se a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell i a la recuperació de l’estany d’Ivars-Vila-sana, ha indicat l’alcaldessa

Per la seva part, tant el subdirector general com el director dels Serveis Territorials s’han felicitat pel fet de comptar en breu amb un nou equipament cultural a Lleida, un museu que s’ha de llegir també en clau de Catalunya donada la seva singularitat, segons ha assegurat Daniel Solé.

La visita a les obres també ha comptat amb l’arquitecte autor del projecte museogràfic, Joan Sibina, i representants de la UTE formada per les empreses Constructora de Calaf, S.A.U & M.J. Gruas, que es van adjudicar l’obra per un pressupost de 1.337.759,77 euros.

El projecte del museu contempla ocupar les 5 plantes existents a l’edifici adjacent a L’Amistat i que ja va ser construït amb aquest propòsit. D’aquesta manera, tindrà de 1340 metres quadrats. El museu pròpiament dit ocuparà tres plantes i el seu discurs museogràfic s’ha plantejat amb una circulació descendent. Per tant, el visitant pujarà amb l’ascensor fins a la tercera planta i a partir d’aquí anirà baixant. La quarta planta es destinarà a ubicar-hi tallers per a usos educatius vinculats amb el museu i també a oficines.

El nou museu, el projecte del qual ha estat redactat per l’arquitecte Joan Sibina, comptarà amb 6 àmbits museogràfics. El primer serà l’espai on es desenvoluparà l’audiovisual introductori que permetrà accedir al segon dels àmbits on s’explicaran els inicis del concurs amb so, imatges i l’escenografia del taller d’una modista de l’època. El tercer àmbit se centrarà en el concurs a través d’imatges antigues i actuals i el quart estarà dedicat al procés de confecció d’un vestit de paper, als materials i tècniques de manipulació i als estris emprats per realitzar-les.

En la planta segona i la planta primera s’ubicarà part de la col·lecció de vestits que hi ha al museu. Aquest àmbit, el cinquè, servirà també per tractar en paral·lel la informació de l’entorn històric i social amb elements escenogràfics diversos així com també es tindrà en especial consideració els vestits amb pedigrí.

El darrer dels àmbits previstos s’ubicarà a la planta baixa i estarà dedicat a l’actualitat, és a dir, als darrers premis, als vestits cedits per dissenyadors de prestigi perquè es reprodueixen en paper i a les nines Barbie vestides amb paper. Aquesta ubicació permetrà als visitants tenir un primer tast del museu mentre esperen al vestíbul per agafar l’ascensor i començar la visita però sense poder observar el detall. En aquesta planta baixa també és previst ubicar-hi una sala polivalent amb opció d’accés directe des del carrer per tal de permetre activitats paral·leles amb el museu tancat. Així mateix, el vestíbul, on és previst ubicar-hi la botiga, estarà compartit amb el teatre.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca