L’onzena revista científica Mascançà aborda en 13 estudis diferents àmbits de la vida al Pla d’Urgell

La presentació es va fer al Centre Cultural, adaptat amb el protocol de prevenció contra la Covid-19
  • El Centre Cultural acull la presentació del nou volum que ajuda a sumar 149 articles de 171 autors des que es va editar el primer número

 

El Centre Cultural ha estat finalment aquest dijous al vespre l’escenari de la presentació del número 11 de la revista Mascançà, que recull els 13 estudis que es van presentar en les 10es Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell, que es van fer l’any passat a Vilanova de Bellpuig. El nou volum ajuda a sumar un total de 149 articles de 171 autors diferents al llarg dels seus onze anys de vida. La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el president del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà, Jaume Suau, i el director de l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell, Daniel Vilarrúbies, que va ser l’encarregat de resumir el contingut del volum.

 

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa, ha destacat la constància de l’equip d’investigadors que hi col·labora per fer-la possible i l’exigència i el filtre de qualitat i de rigor que apliquen en la selecció del contingut per tal d’oferir coneixement al món. Així mateix, ha fet especial incís en l’oportunitat que brinda “la cruïlla cultural que és Mascançà” per “recórrer la història a través de la nostra gent”  i va animar a les poblacions de la comarca que encara no s’han adherit al projecte a col·laborar-hi.

En aquest sentit, el president del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà ha coincidit en assenyalar la necessitat de comptar amb suport perquè “queda molt per estudiar”. Suau també ha referenciat la revista com “una revista viva i útil perquè també serveix per usar la informació que genera per donar continuïtat a altres estudis científics”. Així, ha destacat la qualitat i el rigor dels estudis que publica i ho ha contextualitzat en les 45.685 consultes en línia que s’ha fet dels diferents articles de la revista en els darrers 5 anys a través del web de Revistes Catalanes d’Accés Obert (RACO), de les quals un 37% són de l’Estat espanyol, un 35% de països de l’Àsia i un 11% d’Alemanya per citar-ne algunes.

 

Val a recordar que l’Ajuntament va renovar l’acord amb el Centre de Recerques Mascançà i l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell per seguir col·laborant en l’edició dels números onzè i dotzè de la revista, de les quals se’n farà un tiratge de 400 exemplars. Els tres organismes participen a parts iguals en el finançament econòmic així com en la direcció de la publicació, que part de l’Ajuntament està delegada a la directora de la Biblioteca Comarcal del Pla d’Urgell, Diana Solé.

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca