Més de 1.300 persones voten en la primera fase del procés participatiu per decidir la reforma del parc

L’Ajuntament ha presentat els tres projectes finalistes aprofitant l’aparador de Fira de Sant Josep
  • Guanya el projecte ‘Para, respira, gaudeix’ per només un vot de diferència, amb 613, davant els 612 que aconsegueix ‘Vores’

 

Un total de 1.333 persones han respost al procés participatiu per decidir la reforma del parc municipal aprofitant la celebració de la 151a Fira de Sant Josep, un procés que ha donat un resultat molt ajustat, ja que ha guanyat el projecte Para, respira, gaudeix, de l’equip Paisarquitectures, format per Núria Gassó i Eduard Vilà, de Tarragona, per només un vot de diferència respecte als 612 aconseguits per la proposta Vores, d’Antoni Prat Perelló, de la ciutat mallorquina d’Inca. El tercer projecte, Ágora, del madrileny Emilio Díaz González, s’ha endut un total de 108 vots.

 

De les 1.333 persones que han votat durant els quatre dies de la Fira de Sant Josep en el punt de votació instal·lat a l’estand de l’Ajuntament, 1.032 viuen a Mollerussa i la resta són de fora. Pel que fa a l’edat dels votants, un 32% tenen entre 31 i 50 anys, sent el grup més nombrós, seguit del de 19 a 30 anys amb un 18,5% i els de 51 a 65 amb un 18%. Destaca també el 8% de persones de més de 66 anys i el 13,5% dels d’entre 6 i 12 anys. La resta de votacions es reparteixen entre els menors de 6 anys (3%) i els que estan entre els 13 i els 18 amb un 6,5%.

 

D’aquesta manera, l’Ajuntament ha encetat el procés participatiu aprofitant l’aparador de la Fira de Sant Josep, un procés participatiu que tindrà una segona fase de votació més endavant per acabar de decidir quina serà la proposta guanyadora. Val a dir, però que, si es considera convenient a l’hora de redactar el projecte tècnic a executar, també es podran sumar idees de les altres dues i també caldrà tenir en compte les propostes que ja han aportat els Consells de Participació Infantil i Adolescent al consistori.

 

Cal recordar que les tres propostes finalistes han estat escollides d’entre les set rebudes per un jurat format per l’enginyer de Camins, Canals i Ports, Joan Santacana Espasa, i els arquitectes Xavier Brufau Niubó, Lluís Guasch i Julio José Mejón Artigas. Si es volen consultar, es pot fer al web municipal a https://www.mollerussa.cat/ajuntament/participacio-ciutadana/

 

Un eix vertebrador des de la carretera de Miralcamp al carrer de Tarragona

 

Una de les línies conceptuals comuna entre els tres projectes és l’eix vertebrador que travessa el parc des de la carretera de Miralcamp fins al carrer de Tarragona, reforçant l’entrada d’aquest darrer carrer com a principal i convertint el carrer d’accés al CAP en passeig amb prioritat per a vianants i bicicletes. Així mateix, com a trets comuns també hi ha la previsió d’utilitzar l’espai per a diferents usos i esdeveniments, entre ells els firals i també el tractament de les mitgeres al voltant del parc per crear elements que en mitiguin l’impacte visual.

Tanmateix, també hi ha, però, trets singulars. Així, en el cas del projecte Para, respira, gaudeix, destaca el fet que la via d’entrada per la carretera de Miralcamp s’eixampla i agafa espai de les piscines municipals per donar més amplitud al passeig i integrar-lo al parc. Dues singularitats més que inclou són el fet de preveure una tanca per clausurar el parc interior del parc a la nit i permetre així el trànsit per l’eix central que comunica els dos carrers i el fet d’incloure elements diferenciats per acollir els serveis i la zona de restauració. També especifica espais per a usos firals i preserva bona part de l’arbrat existent.

Pel que fa al projecte Ágora, dibuixa una gran plaça central com si fos una àgora per fomentar la interrelació i també preveu un espai lúdic d’aigua en la zona que fou la piscina de les escales.

Quant al projecte Vores, presenta com a singularitats una plaça de terra tou al bell mig del passeig central, dibuixa diferents espais dins el parc i proposa una pista de patinatge on hi havia hagut la piscina de les escales així com juga amb l’arbrat per aïllar les mitgeres i crear zones diferenciades.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca