Més de 300 persones participen del tast solidari ‘Vi per Vida’ per contribuir a la recerca en metàstasi

Més de 300 persones han participat aquest migdia en el primer tast solidari Vi per Vida, una iniciativa promoguda pel sommelier mollerussenc Xavi Ayala amb l’objectiu de contribuir a la investigació de la metàstasi. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha donat la benvinguda a l’acte, que ha tingut lloc al Pavelló Firal coincidint també amb la celebració del Dia Mundial sense Tabac. Solsona ha assegurat que la capital del Pla d’Urgell s’ha volgut solidaritzar amb aquesta iniciativa pel seu valor social i ha convidat a tothom a participar de les següents iniciatives que es dugin a terme en aquest sentit.

Per la seva part, el promotor de Vi per Vida, Xavier Ayala, ha agraït la col•laboració de les diferents institucions, del amics i de la família per tirar endavant aquest projecte que ja té en el calendari la seva segona edició a Mollerussa, que serà el 23 de maig del 2015. El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha estat l’encarregat de cloure el tast, una iniciativa que ha lloat perquè relaciona un producte de proximitat com és el vi amb la salut. També han intervingut en l’acte el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort, i el director de Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona, Joan Guinovart, institució receptora dels diners que s’han recaptat amb la iniciativa.

Aquest primer tast solidari, conduit pel mateix Xavi Ayala i que ha comptat amb la periodista Elisabet Carnicé com a presentadora, ha fet un recorregut per 7 vins diferents de la DO Costers del Segre, la única que compta amb 7 subzones. En concret, els vins blancs que els participants han gaudit són l’Auzells, de la bodega de Tomàs Cusiné (subzona Les Garrigues); Vi Bord, de la bodega Batlliu de Sort (subzona del Pallars) que n’ha fet una edició especial Vi per Vida; l’Onra Blanc, de la bodega La Gravera (subzona Segrià) i Blanc de Roure, de la bodega L’Olivera (subzona Valls del Riu Corb). Pel que fa als negres, el tast ha inclòs Raimat Vallcorba, de la bodega Raimat (subzona Raimat), Petit Grealó, de la Vinya l’Hereu (subzona d’Artesa) i un Oda Magnum, del Castell del Remei (subzona Urgell).

Durant el tast, que ha durat al voltant d’una hora i mitja i que ha tingut notes musicals amb diferents peces de rock, també s’ha pogut veure un vídeo amb els missatges que han volgut enviar diferents persones del món de la cultura com l’autora del logotip de la iniciativa, la il•lustradora Pilarín Bayés; de la gastronomia, com els germans Roca, de la música com el cantant de Mishima, David Carabén, o de la medicina com el doctor Joan Massagué, capdavanter mundial en l’estudi de la metàstasi, i cofundador de l’IRB amb Joan Guinovart, director del centre.

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca