Mollerussa enceta gira mundial del projecte que uneix ciència i art, obra de Marc Marzenit i Albert Barquè

A la imatge, la prèvia de l’assaig aquest matí al Teatre L’Amistat

L’Ajuntament produeix la performance, que es presenta el dia 12 al Teatre L’Amistat, i que ja té actuacions previstes a Cracòvia i a Medellín

 

El Teatre L’Amistat de Mollerussa ha acollit aquest matí l’assaig general, previ a l’estrena demà dia 12 a les 8 del vespre, de la performance My Artificial Muse, obra de col·laboració entre dos mollerussencs, el músic i productor musical Marc Marzenit, i l’investigador en doctorat de Ciències Cognitives a la City University de Londres,  Albert Barqué-Duran, conjuntament  amb l’artista alemany especialista en algoritmes, Mario Klingemann.  El projecte, produït per l’Ajuntament de Mollerussa i que compta amb el disseny i adaptació de la performance de l’start-up creativa Col·lec Studio, té per objectiu explorar de quina manera la intel·ligència artificial pot col·laborar amb l’ésser humà durant processos artístics i creatius jugant, en aquest cas, amb la figura clàssica d’una musa dissenyada íntegrament per una xarxa neuronal artificial. Mollerussa serà el punt de partida de la gira que tenen prevista els tres artistes i que ja té cites concretades el 26 de maig a Cracòvia i el 29 d’agost a la ciutat colombiana de Medellín.

Així ho ha explicat Albert Barqué, qui ha dit que es tracta “d’un xou molt trencador i disruptiu, no només perquè el seu nucli és purament científic però recobert d’una aproximació artística, sinó també perquè cada performance que farem serà única”. “Volem fer entendre a la gent quines possibles relacions podem establir amb la intel·ligència artificial” i; en aquest cas, “com pot influir el fet que hi hagi màquines intel·ligents que produeixin art i com podem col·laborar humans i màquines en aquest procés”.

Per la seva part, Marc Marzenit, autor de la banda sonora de la performance, ha posat en valor la magnitud del projecte en el món de la història de l’art perquè “trenca els esquemes de tot el que s’havia fet fins ara i és un punt d’inflexió per allò que ha de venir”. “Volem educar i donar el missatge que en el futur les màquines ens podran ajudar”, ha afegit Marzenit, qui en l’estrena a Mollerussa, a diferència de la resta d’actuacions de la gira, executarà la música en directe improvisant en base dels moviments que generarà l’Albert Barquè pintant, en directe connectat a uns sensors, la musa que ha creat la màquina artificial.

La performance està pensada en quatre actes a través dels quals els tres artistes, cadascú des de la seva vessant creativa, exploren la connexió entre la intel·ligència artificial i el procés creatiu humà. Ho han explicat David Haro, coordinador de Col·lec Studio i Berta Aracil, project manager, al capdavant de l’equip encarregat de transformar el projecte que es va presentar al Sonar+D de l’any passat en un espectacle visual a través de projeccions, música i pintura d’una hora de duració. Les entrades, que es poden adquirir per TicketMaster i a taquilla avui i de demà de 6 a 8 de la tarda, tenen un preu de 15 euros.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca