Mollerussa invertirà 150.000€ per renovar 6 semàfors de l’N-II i fer un tram de carril bici a la carretera de Miralcamp

L’alcalde mostrant la proposta de disseny del tram de carril bici de la carretera de Miralcamp
  • Son actuacions vinculades a una subvenció del Servei Català del Trànsit per afavorir la mobilitat segura i sostenible i reduir accidentalitat

 

L’Ajuntament de Mollerussa invertirà 150.000 euros en la millora de la senyalització semafòrica i l’eliminació de barreres arquitectòniques al tram urbà de l’N-II així com l’habilitació d’un nou itinerari per a vianants i bicicletes a la carretera de Miralcamp que afavoreixi l’accés als equipaments escolars, sanitaris i esportius d’aquella zona. Es tracta de dues actuacions subvencionades totalment pel Servei Català del Trànsit i que tenen per objectiu afavorir la mobilitat segura i sostenible i reduir l’accidentalitat en l’àmbit urbà. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha dit que es tracta d’actuacions que encaixen amb el Pla de Mobilitat Sostenible, la diagnosi inicial del qual va ser presentada el passat dijous en audiència pública.

 

Pel que fa a la primera de les actuacions, la qual té un import de 80.000€, es proposa la substitució de 6 grups semafòrics amb una antiguitat superior als vint anys per uns altres que permetin la regulació dinàmica del trànsit en funció de les necessitats amb comptatge de temps de pas i avisadors acústics per a invidents. Així mateix, aquests nous semàfors, els quals tindran major eficiència en consum d’energia elèctrica i preveuran la càrrega amb plaques solars quan sigui possible, han de ser compatibles amb la regulació dels futurs itineraris per a bicicletes que es preveu implantar seguint indicacions del Pla de Mobilitat Urbana. Precisament una de les dades que indica el document és l’elevat volum de trànsit que suporta l’N-II amb més de 10.000 vehicles per dia, dels quals 1.000 pesants.

 

Quant a la segona actuació prevista per un import de 70.000 euros, contempla la creació d’un carril bici bidireccional de 2,5 metres des de la rotonda del tractor fins a l’escola Mestre Ignasi Peraire i que doni accés als equipaments sanitaris i esportius ubicats en aquesta zona, on hi ha les piscines municipals, el CAP que es preveu ampliar a un CUAP, el parc municipal i la zona esportiva del Camp d’Esports i els pavellons poliesportius.

 

La via per a bicicletes que es preveu i de la qual caldrà fer-ne el projecte corresponent, connectaria l’avinguda del Canal amb la carretera de Miralcamp per la zona est, és a dir, per la banda esquerra suprimint l’aparcament que hi ha a la illeta d’aquesta via i fins a arribar al semàfor del Camp d’Esports, on passaria a la dreta per donar accés al centre escolar. Així mateix, també es preveu convertir l’avinguda de Pau Casals en carrer de convivència amb limitació de circulació i aparcament i augmentar les mesures de mobilitat segura entorn de la plaça de l’Esport on se situarà un nou grup semafòric amb telecontrol per part de la Policia.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca