Positiu balanç de la primera jornada del Clúster Agroalimentari organitzat per Fira de Mollerussa

La volatilitat del mercat de cereals i el funcionament del mercat de fabricació de pinsos, que està operant a curt termini i la necessitat de canviar a llarg termini, no tant amb la utilització de productes de cobertura de risc que assegurin un cert nivell de preus, sinó amb productes que incideixin en la prima, són alguns dels temes que es van debatre ahir dijous al Clúster Agroalimentari organitzat per Fira de Mollerussa i que es va celebrar al complex La Boscana de Bellvís amb l’assistència de 25 professionals corresponents a quadres de comandament d’empreses i operadors del sector.
Sota el títol de workshop Proteïnes Vegetals, la trobada va servir també per fer balanç de les collites de soja, blat, blat de moro, cereals, etc, a nivell mundial, fent especial menció a la situació que es va donar a Argentina, Brasil, zona del Mar Negre i Ucraïna.
Altre dels temes que es van comentar en el marc de la reunió, que va comptar amb la col•laboració de CESFAC, AFOEX i INTERAL, van ser els factors que poden incidir durant aquest any 2012 i entre els quals es va destacar la probable disminució de consum de la Xina. També es va parlar sobre els preus del mercat de cereals, els quals s’espera que a curt termini siguin alcistes i en canvi es doni una baixada a llarg termini.
Pel que fa al desenvolupament de la sessió el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, va mostrar la seva satisfacció i va dir que els assistents havien fet un balanç positiu de la jornada per la possibilitat de compartir criteris i inquietuds, suggerint que les properes trobades el tema de discussió estigui una mica més acotat.
Cal recordar que aquest Clúster respon a la voluntat de l’ens firal de la capital del Pla d’Urgell de professionalització i desestacionalització de la Fira de Sant Josep amb la programació de diferents sessions al llarg de l’any.
 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca